Centrinėje Eurolygos savaitės dvikovoje pasiaukojantį žaidimą pademonstravę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savų žiūrovų akivaizdoje 86:73 (18:15, 20:19, 19:26, 29:13) privertė pirmą kartą šiame sezone suklupti karališkąjį Madrido „Real“ klubą.

„Madrido komanda patyrė pirmą pralaimėjimą šį sezoną Kaune prieš „Žalgirį“, nusileisdama varžovams ir ambicijomis, ir gynybos intensyvumu, ir atkovotais kamuoliais, ir sėkme“, – rašo „Marca“.

Lietuvos čempionų lyderį Zachą LeDay išskyręs ispanų leidinys pažymėjo, kad 26 taškus pelnęs, 9 kamuolius atkovojęs, 35 naudingumo balus surinkęs puolėjas beveik vienas pranoko visus „Real“ aukštaūgius, kurie nesugebėjo duoti tinkamo atsako.

Daugiausiai kritikos sulaukė vidurio puolėjas Walteris Tavaresas, prieš kurį žaisdamas puikiai jautėsi žalgirietis Nigelis Hayesas.

„Nieko naujo, kai milžinas turi dengti ketvirtoje pozicijoje žaidžiantį daug mobilesnį puolėją“, – rašo „Marca“, pažymėjusi, kad daug didesnė už žalgiriečius ūgiu Madrido komanda tuo pasinaudoti nesugebėjo.

„Marca“ pastebi, kad daug įtakos žaidimo eigai turėjo dvi žaibiškos ekipos įžaidėjo Facundo Campazzo pražangos.

„Campazzo šoko į aikštę pernelyg užsivedęs, gavo pirmą pražangą 47 sekundę, kitą dar po kelių sekundžių ir buvo priverstas žengti ant suolo. Ši situacija nubaudė komandą, kuri neteko vieno iš savo lyderių ir dirgentų. Nes Laprovittola, nors ir nėra prastas, žaidžia kitą krepšinį“, – dar vieną svarbų momentą išskiria ispanai.

„Paskutiniame kėlinyje pradėjo drebėti „baltųjų“ kojos ir jų idėjos išgaravo po abejotinos techninės pražangos Sergio Llullui, – reziumuoja leidinys. – O tuomet Z. Leday su 14 taškų pasirodymu ir iki dviženklio išaugęs skirtumas leido padėti tašką šioje dvikovoje.“

„Baltieji įsirašė pirmąjį pralaimėjimą šį sezoną – rungtynės Kaune buvo prastos, o teisėjavimas palankesnis aikštės šeimininkams“, – rašo kitas ispanų leidinys AS.

Anot jo, Šarūnas Jasikevičius puikiai padirbėjo sulėtindamas „Real“ žaibišką puolimą ir apribodamas ispanų komandos kontratakų galimybes, taip pat specifine gynyba sumažino svečių pataikymo procentą ir iš kovos dėl kamuolių eliminavo W. Tavaresą.

„Pirmoji išvyka virto pirmuoju pralaimėjimu, tačiau vis dar lieka kitos 16 dvikovų svečiuose. Kelias ilgas ir sunkus“, – teigia AS.

O kitas rungtynes „Real“ žais spalio 24 dieną išvykoje su praėjusio sezono Eurolygos vicečempionais Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkais. „Žalgirio“ kitą savaitę laukia dar viena akistata namie su Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)