Į Kauną vėl atvyko Madrido „Real“ – tituluočiausia Europos krepšinio komanda. Per pastaruosius dešimt sezonų karališkasis klubas vos kartą neprasibrovė tarp aštuonių geriausių Eurolygos komandų ir net septynis kartus pateko į finalo ketverto varžybas.

Iš viso per istoriją net dešimt kartų Eurolygoje triumfavęs Ispanijos krepšinio milžinas paskutinį sykį nugalėtojų taurę į viršų kėlė prieš pusantrų metų, kuomet finalinėse kovose Belgrade varžėsi ir trečioje vietoje likę žalgiriečiai.

Ispanijos čempionate „Real“ titulų skaičiumi (35) taip pat neturi sau lygių, tačiau konkurencingoje lygoje per paskutinius dešimt metų triumfavo sąlyginai nedaug – penkis kartus.

Sau jau įprastu stiliumi Ispanijos gigantas finišavo ir praėjusiame sezone. Pablo Laso vadovaujami krepšininkai Eurolygoje liko treti, pusfinalyje 90:95 kritę prieš Maskvos CSKA, o vietinėse pirmenybėse finale 3:1 susitvarkė su amžinais savo varžovais iš Barselonos ir antrus metus paeiliui tapo stipriausiais savo šalyje.

Dar vieną sėkmingą sezoną išgyvenę „Real“ vadovai nejudino jau devintą sezoną Ispanijos čempionams vadovaujančio P. Laso. Tokį pasitikėjimą įgavęs specialistas yra ilgiausiai vienoje Europos komandoje dirbantis strategas. Lojalumo karališkajame klube yra ir dar solidesnio – Sergio Llullas „Real“ marškinėlius vilki jau 13-ąjį sezoną, o Felipe Reyesui – tai jau 14 sezonas Madride.

Praėjusį sezoną titulu Ispanijoje vainikavęs Madrido „Real“ klubas vasaros metu rinkoje netriukšmavo ir labiau koncentravosi į svarbiausių žaidėjų išlaikymą.

Didelių nuostolių Ispanijos čempionai nepatyrė: į kitas Eurolygos komandas iškeliavo aukštaūgiai Gustavo Ayonas ir dėl traumų vos 7 Eurolygos rungtynes per 2 sezonus sužaidęs Ognjenas Kuzmičius, tačiau į jų vietą atvyko savo vertę Maskvos srities „Chimki“ gretose užsikėlęs Jordanas Mickey bei vos prieš savaitę nauju pirkiniu paskelbtas 217 cm ūgio milžinas Salahas Mejri.

Ir taip pajėgią gynėjų grandį P. Laso sustiprino iš Badolonos „Joventut“ įsigytu argentiniečiu Nicolasu Laprovittola.

Išlaikytas branduolys „Žalgirio“ varžovams iškart leido džiaugtis pirmaisiais vaisiais, kadangi Ispanijos Supertaurės finale 89:79 buvo pamokyta žvaigždžių perpildyta Barselonos „FC Barcelona“ komanda.

Pirmojo sezono trofėjaus fone labiausiai sužibo net 16 taškų surinkęs ir po 5 rezultatyvius perdavimus atlikęs bei tiek pat kamuolių atkovojęs Facundo Campazzo, po 10 taškų pridėjo naujokas J. Mickey ir komandos senbuvis Rudy Fernandezas.

Vien pergalėmis P. Laso auklėtiniai pradėjo ir kovas Ispanijoje bei Eurolygoje. Vietiniame čempionate „Real“ keturias pergales nuskynė vidutiniškai 19 taškų skirtumu, o Eurolygoje jau privertė klupti galingas Stambulo „Fenerbahce“ ir Tel Avivo „Maccabi“ ekipas.

Eurolygos sezono atidarymo mače Madrido pažiba 81:77 palaužė Željko Obradovičiaus „Fenerbahce“ krepšininkus. Tose rungtynėse rezultatyviausias su 19 taškų buvo Jeffery Tayloras, 15 surinko Anthony Randolphas, 14 pridėjo 8 rezultatyvius perdavimus atlikęs F. Campazzo.

Nelengvas išbandymas madridiečiams teko ir antrajame ture, kuomet tik po Jaycee Carrollo tolimo šūvio 86:85 buvo parklupdyti svečiai iš Tel Avivo.

Rungtynių didvyris su 14 taškų buvo antras pagal rezultatyvumą, nusileidęs tik dvigubą dublį – 16 taškų ir 11 atkovotų kamuolių fiksavusiam J. Mickey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)