Penktadienį Eurolygoje katalonai namuose turi priimti Berlyno ALBA su Roku Giedraičiu.

Klubas paprašė diena paankstinti rungtynes, motyvuodamas tuo, jog dėl sustosiančio viešojo transporto ir masinių mitingų ekipos sirgaliams bus sudėtinga pasiekti areną.

Tačiau Eurolyga, kurios būstinė įsikūrusi toje pačioje Katalonijos sostinėje, atsisakė patenkinti „Barcelona“ pageidavimus, nes ALBA antradienį dar žaidė Vokietijos čempionato rungtynes.

Be to, ketvirtadienį Eurolygoje žais kitas Vokietijos klubas Miuncheno „Bayern“, namuose susitiksiantis su Vilerbano ASVEL (Prancūzija).

Neramumai Katalonijoje atsirito ir iki futbolo. Ispanijos „La Liga“ vadovai siekia spalio 26 d. „Nou Camp“ stadione turintį vykti „El Clasico“ su Madrido „Real“ perkelti į šalies sostinę, o atsakomąsias tarpusavio rungtynes ateinantį kovą rengti Barselonoje.

Vis dėlto tokiam sumanymui, žiniasklaidos duomenimis, priešinasi abu klubai. Kitaip nei krepšinio atveju, „Barcelona“ nemato svarių priežasčių, kodėl po pusantros savaitės vyksiantis mačas turėtų būti perkeltas.

Klubas, kurį katalonai laiko vienu iš savo tapatumo simbolių, prieš tai viešai pasmerkė Ispanijos teismo nuosprendį, pareikšdamas, kad „kalėjimas nėra išeitis“.

Devyniems Katalonijos politikams ir visuomenininkams buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo devynerių iki trylikos metų dėl savo vaidmens organizuojant 2017-ųjų referendumą, kuriuo Katalonija nusprendė siekti nepriklausomybės nuo Madrido.

Po teismo sprendimo Barselonoje ir kituose miestuose kilęs pasipiktinimas išsiliejo masiniais protestais, riaušėmis, oro uosto, gatvių ir geležinkelio blokada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)