Naujasis Lietuvos vicečempionų legionierius iš JAV kuo toliau, tuo labiau nevengia iniciatyvos, tik nebūtinai jam viskas klojasi kaip iš pypkės.

Antradienį „Siemens“ arenoje 30-metis gynėjas pataikė vos kas penktą metimą: taiklus buvo vienas jo dvitaškis iš 7 bandymų ir vienas tritaškis iš 3. Dar du pernelyg įžūlius naujoko prasiveržimus blokais nutraukė „Partizan“ aukštaūgiai, ir išprovokuoti pavyko tik vieną pražangą.

Ir nors atliko 4 rezultatyvius perdavimus, tai neatsvėrė šūvių pro šalį – T. Holloway baigė mačą „minusinis“ (-1 naudingumo balas).

Kol kas Europos taurės turnyre dvitaškius jis meta tik 29 proc., o tritaškius – 30 proc. tikslumu.

Trūkčioja pagrindinis variklis, trūkčioja ir visas „Ryto“ puolimas – vilniečiai antrą kartą iš eilės tenkinosi pelnytu 61 tašku, o „Partizan“ šventė pergalę 66:61.

Po dvikovos T. Holloway Krepšinis.lt teigė nesijaudinantis dėl to, jog lemiamu metu sėdėjo ant atsarginių suolo.

„Man viskas buvo gerai, aikštėje jaučiausi normaliai. Tai buvo trenerio sprendimas, jis pasirinko tokį penketą. Tie vaikinai sugrąžino mus į rungtynes, todėl manau, kad ši taktika pasiteisino“, – sakė krepšininkas.

Tiek jis, tiek Cameronas Bairstow kol kas nublanksta prieš trečią „Ryto“ legionierių Pako Cruzą, Europos taurės turnyre pelnantį po 14,7 taško per rungtynes. Tik jei australui dėl to širdis turėtų tuksėti lėčiau – aukštaūgis turi kitų darbinių funkcijų, T. Holloway indėlis plataus ginklų arsenalo neturinčiai sostinės ekipai yra žūtbūt reikalingas.

Anot D. Adomaičio, antradienį T. Holloway galimybes puolime apribojo varžovų pasirinkta taktika.

„Norėjome daugiau atakuoti per T. Holloway ir P. Cruzą, bet priešininkai pradėjo keistis dengiamaisiais. Buvome priversti persiorientuoti. Jie abu padarė savo darbą, tik jau nebebuvo tie, kurie renka taškus“, – komentavo treneris.

Vis dėlto jis pripažįsta laukiantis geresnio T. Holloway žaidimo ir mano, kad amerikiečiui atsiliepia pervargimas praėjusiame sezone, kai šis dirbo „keliomis pamainomis“.

Praleidęs sezoną Stambulo BBSK (Turkija), pavasarį gynėjas sužaidė kelias rungtynes Inčeono „Elephants“ klube (Pietų Korėja), o vasarą gynė „Piratas de Quebradillas“ komandos garbę Puerto Rike.

Toks grafikas T. Holloway nėra naujiena – į Pietų Ameriką vasaromis jis važinėja žaisti nuo 2014 metų. Bet papildomas uždarbis atsiliepia fizinei formai grįžus į Europą.

„Žmogus nėra geležinis. Jis žaidė 11 mėnesių, paskui mėnesį ilsėjosi. Žinojome, kad jis atvyks ne pačios geriausios formos, tiksliau – visai be jokios formos. Bet esame kantrūs. Tu įdeda maksimaliai daug pastangų, priima informaciją. Tikiu, kad jis ateityje mums labai daug padės“, – pažymėjo D. Adomaitis.

„Visada gali būti geriau. Dar tik mėnuo kaip esu naujame klube, naujoje lygoje. Taigi, priprasti prie naujos aplinkos reikia labai sparčiai. Laikui bėgant, turėčiau įsibėgėti, tai – procesas“, – pasitiki savimi ir pats T. Holloway.

Bet D. Adomaičiui pabrėžiant kiekvienos atakos svarbą Europos taurės turnyre, lieka klausimas, kiek laiko tarptautinėje arenoje turi „Rytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)