Italo Andrea Trinchieri treniruojama Serbijos vicečempionų komanda Europos taurės turnyrą pradėjo pergalėmis prieš Venecijos „Umana Reyer“ (66:63) ir Bursos „Tofaš“ (93:80).

Jei pirmose iš šių rungtynių lyderiu serbų gretose buvo 11 taškų pelnęs ir 12 kamuolių sugriebęs amerikietis Rashawnas Tohmasas, antrame susitikime dėl traumos jis nežaidė, tačiau estafetę iš puolėjo perėmė prieš tai nerungtyniavęs serbas Rade Zagoracas, surinkęs net 26 taškus ir 35 efektyvumo balus.

Į Vilnių varžovai atvyksta be R. Thomaso, bet, kaip rungtynių su išvakarėse pažymėjo vyriausiasis „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis, „Partizan“ – tai ne vieno žaidėjo komanda, ką atskleidžia ir praėjusių mačų statistika.

„Partizan“ – labai gerą, protingą krepšinį žaidžianti komanda, visada bandanti išnaudoti savo stipriąsias puses – turi metikų, gerų žaidėjų po krepšiu. Novica Veličkovičius yra geros sportinės frmos pavojingi metikai R. Zagoracas, Macrusas Paige'as. Kaip jau matėme, vieno žaidėjo nebuvimą „Partizan“ greitai užpildo kitu, yra įvairiapusė komanda. Tačiau pats žaidimo stilius, lyginant su praėjusiais metais, išlikęs panašus“, – „Siemens“ arenoje prieš treniruotę žurnalistams kalbėjo D. Adomaitis.

„Partizan“ gretose yra ir pernai „Ryto“ marškinėlius vilkėjęs bei tą patį Belgrado klubą išvykoje metimu paskutinę sekundę nokautavęs baltarusis Artiomas Parachovskis. Tiesa, skirtingai nei Vilniuje, Serbijos sostinėje jam kol kas patikimas tik gana epizodinis vaidmuo.

„Sunku vertinti jo pasirodymą, reikia žinoti komandos vidų – ko iš jo norima. Mes norėjome jį labiau išnaudoti skirtingesnėse situacijose, o Belgrade žaidimas pagrįstas „pikenrolu“, jie stato daug užtvarų, dažnai kerta į vidų.

Bet kuriuo atveju, Artiomas yra labai aukšto lygio krepšininkas, gerai sužaidžiantis tas rungtynes, kurias reikia gerai sužaisti. Na, ir galima palyginti – jei praėjusį sezoną jis buvo mūsų lyderis ir vienas svarbesnių žaidėjų, ten jis turi tik tam tikrą vaidmenį“, – svarstė D. Adomaitis.

Anot trenerio, rungtynėse su „Partizan“ ant parketo pirmą kartą šio sezono Europos taurės rungtynėse turėtų pasirodyti aukščiausias komandos žaidėjas – 210 cm ūgio vidurio puolėjas Marekas Blaževičius.

Praėjusio sezono pabaigą dėl nugaros operacijos praleidęs 18-metis D. Adomaičio akyse užsirekomendavo savaitgalį per LKL rungtynes.

Iki tol tik labai epizodiškai žaidęs aukštaūgis per susitikimą su „Sinntek-Dzūkija“ ant parketo praleido 22 min., per kurias surinko 18 taškų (18/12 dvit.) ir atkovojo 6 kamuolius.

„Treneriai duoda šansą jauniems žaidėjams, o jie duoda atsakymus. Mareko atsakymas buvo labai geras“, – dvirtino D. Adomaitis.

Marekas Blaževičius, Martynas Echodas

Pasak jo, susitikime su „Partizan“ daug lems smulkmenos ir niuansai.

„Mums kažko radikaliai keisti nereikia, turime gerai daryti mažus dalykus. Jei kaip Limože padarysime 18 klaidų ir neįmesime 12 baudų, mums bus labai sunku laimėti rungtynes – ar tai būtų išvykoje, ar namie. Negalime leisti tokios prabangos švaistyti kamuolį varžovams į rankas ir leisti pelnyti lengvus taškus. Patys turime išnaudoti susikurtas situacijas prie baudų metimo linijos“, – praėjusios savaitės nesėkmę Prancūzijoje prisiminė jis.

Tuo metu paklaustas, ar norėtų agresyvesnio žaidimo iš kol kas puolime mažai išsiskiriančio įžaidėjo Dovio Bičkauskio, D. Adomaitis kalbą nukreipė kitur.

„Iš įžaidėjų mes norime, kad jie gerai organizuotų žaidimą. Taškai yra taškai, kur jie gali atakuoti, akcentus susidėliojame. Rungtynėse su „Lokomotiv“ ir savaitgalį su „Dzūkija“ vyko tai, ko norime iš įžaidėjų. Svarbiausia, kad jie sukurtų progas kitiems. Dovis savo darbą atlieka gerai“, – sakė jis.

D. Adomaitis pripažino, kad po šiuo metu gana sunkų periodą tenka išgyventi pasaulio čempionate su Lietuvos rinktine dalyvavusiam Arnui Butkevičiui.

„Manau, stebite ne tik lietuvius, bet ir tuos legionierius, kurie žaidė pasaulio čempionate. Gal kai kam duodami šansai truputį pailsėti, keičiami krūviai. Su Arnu dirbame truputį kitu ritmu, bet norime jam padėti grįžti į tą gerą ritmą. Tai sudėtinga – žaisti vasaros pabaigoje ir grįžti į klubą. Bet pamažu tas perėjimo procesas įvyks“, – vylėsti treneris.

Rungtynės tarp „Ryto“ ir „Partizan“ antradienį prasidės 19 val.

B grupė
(vieta/komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)