„Dar nė viena komanda nelaimėjo titulo spalio viduryje. Tai neegzistuoja. Nereikia tikėtis, kad visi žaidėjais iškart įeis į žaidimą ir duos geriausią rezultatą. Vyksta procesas“, – akcentavo kauniečių treneris.

Jis pripažino, kad po varginančios kelionės ir Eurolygos rungtynių Milane (grįžo tik šeštadienį) žalgiriečiams sunkiai sekėsi įsibėgėti, tačiau antroje rungtynių pusėje reikalai buvo išspręsti ir svarbiausia, kad Klaipėdos „Švyturio“ areną pavyko palikti iškeltomis galvomis.

„Manau, kad visumoje rungtynėmis turime būti patenkinti. Kai kuriose situacijose sprendėme savo reikalus, kai kuriose situacijose, ypač po pertraukos, atrodėme tirai solidžiai. Kažkiek gynyba tikrai man patiko ir komanda turėjo didžiulį norą žaisti. Aišku, kas yra tikrai minimumas. Nepaisant visų dalykų – kažkiek nuovargio, kažkiek manevravimo sudėtimi, atrodėme solidžiai. Aišku galime gerokai geriau, bet šiai dienai nėra lengva“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Žurnalistai pasiteiravo, kas atsitiko, kad su kur kas geresniu pataikymo procentu nei „Neptūnas“ (54 prieš 21 proc.), „Žalgiris“ po 2 kėlinių atsiliko minimalia persvara – 34:35.

„Pirmoje rungtynių pusėje nepadarėme baudų, kai reikėjo. Padarę paprastą baudą, būtume prasileidę bent 6 taškais mažiau. Puolime vėl sprendėme savas problemas, nes rungtynės tęsiasi 40 minučių“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Pasiteiravus, kaip jo akimis atrodo Alexo Perezo žaidimas, Š. Jaikevičius atsakė: „Jis dirbo savo darbą, žaidė tikrai solidžiai, agresyviai, gerai spaudė varžovų žaidėjus, tai yra proceso dalis ir jis tame procese gerai jaučiasi.“

Žurnalistams prakalbus, ar pirmoje rungtynių pusėje į aikštę neleisti Thomas‘o Walkup‘o buvo plano dalis leisti jam pailsėti, Š. Jasievičius atsakė: „Planas buvo duoti pažaisti kitiems, noriu, kad Rokas (Jokubaitis) gautų daugiau laiko, tas pats Alexas (Perezas), Martinas (Gebenas). Mes organizacijoje labai tikime Martino galimybėmis ir tai yra procesas.“

Žurnalistams klausinėjant apie įvairius žaidėjus, Šaras nesusilaikė ir rėžė tiesiai šviesiai: „Nežinau, vyrai, kur jūs žiūrite, bet Thomas Walkupas pakeitė rungtynių eigą“.

Tuo metu trečiąjį iš eilės pralaimėjimą „Betsafe-LKL“ čempionate patyrusio Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Tomas Rinkevičius sakė, kad jo komanda dar yra ieškojimų kelyje.

„Negaliu pasakyti, kad rungtynės buvo mums labai blogos. Buvo ir gera energija, gerai startavome, bet matėte, kad koją pakišo trečiasis kėlinys. Ne tik dėl mūsų... „Žalgiris“ pasiūlė labai agresyvią gynybą, ties pražangos riba. Kartais, net manau, už pražangos ribos. Atakavome iš nepatogių situacijų ir „Žalgiris“ tuo pasinaudojo“, – reziumavo „Neptūno“ strategas.

Prakalbus apie vidurio puolėją iš JAV Andre Williamsoną, kuris šįkart rodė gyvybės ženklų, T. Rinkevičius sakė: „Tai geriausios jo rungtynės. Reikia suprasti ir jį, jis atvažiavo į svetimą šalį, naują komandą, bando adaptuotis. Jis geras vyrukas, tikrai daug dirba, bando įsiklausyti, tik ne visada jam sekasi. Dėl darbo priekaištų tikrai neturiu. Kaip jam seksis adapuotis Lietuvos krepšinio lygoje, parodys laikas."

„Norint nugalėti „Žalgirį“, turi visas situacijas, kurias susikuri, išnaudoti. Kitaip nieko nebus. Antroje rungtynių pusėje įsivėlėme į atvirą krepšinį, kuris mums nebuvo parankus. Norint užpulti varžovus greitomis atakomis, reikia apsiginti, įgauti kažkokį pranašumą. Pastaruoju metu negaliu pasidžiaugti, kad mes gerai ginamės ir užpuolame varžovus greitomis atakomis. Ta linkme dirbame“, – pridūrė T. Rinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)