Viso susitikimo metu atsilikinėjęs „Žalgiris“ po kelių taiklių Mariaus Grigonio metimų pačioje mačo pabaigoje pasivijo šeimininkus 81:83, o tuomet tas pats M. Grigonis kartu su Nigelu Hayesu užspaudė Michaelą Rollą ties vidurio linija taip, kad šis nesugebėjo išsilaikyti ant savo kojų.

Kojomis trypęs amerikietis galimai dar nepaleidęs kamuolio iš rankų įžengė į kitą aikštės pusę, tačiau arbitrai nei vidurio linijos taisyklės, nei žingsnių neužfiksavo. Žaidimas buvo sustabdytas dėl Artūro Milaknio pražangos prieš Sergio Rodriguezą, kuris realizavo baudų metimus ir garantavo italams pergalę.


Nors teisėjai savo klaidos nepripažino ir sprendimo neatšaukė, vaizdo įrašo pakartojime galimą taisyklių pažeidimą įžvelgti įmanoma, todėl „Žalgirio“ rūbinėje po rungtynių šis epizodas buvo peržiūrimas ir aptarinėjamas siunčiant teisėjams ne vieną kartų žodį.

Kauniečių strategas Šarūnas Jasikevičius po rungtynių bendraudamas su žiniasklaida atskleidė, jog dėl minėtojo epizodo jis jau sulaukia žinučių, tačiau išsiplėsti nenorėjo. „Armani“ pergalę jis vadino pelnyta ir pripažino, jog akistatos pradžioje „berniukai varžėsi su vyrais“.

„Aš to epizodo nemačiau. Jūs tikrai padarysite savo išvadas“, – žurnalistams sakė Š. Jasikevičius, kurio ramybė po rungtynių itin sužavėjo Italijos žiniasklaidą, pripažinusią, jog „Armani“ sveiką kailį išnešė su teisėjų pagalba.


„Milano klubas nusipelnė pergalės, tačiau teisėjai padarė didelę klaidą, dėl kurios „Žalgiris“ labai nukentėjo. Vis dėlto iš Jasikevičiaus pusės – 0 kaltinimų, 0 skandalų“, – plojimus kauniečių strategui skyrė „La Giornata Tipo“, pasidalinę jo pagyromis „Armani“ ekipai.

Kiti sporto tinklalapiai šiai situacijai išskirtinio dėmesio neskyrė, tačiau pripažino sėkmės elementą spausdindami antraštes apie „laimingai pasibaigusį nervų karą“ bei taip pat pagirdami Š. Jasikevičių už ramybę.

„Nesu tikras, ar Rollas užmynė vidurio liniją, bet turbūt jis išties sužingsniavo“, – po rungtynių tinklalapiui Krepšinis.lt sakė Sportando žurnalistas Emiliano Carchia, kuriam pritarė ir kolegos Niccolo Scavuzzo bei Mario Mancuso.

„Nors teisėjai ir suklydo, įspūdinga, kad tokioje situacijoje treneris prisiima atsakomybę ir neieško, ant ko galima suversti kaltę. Tai yra visiškai nepanašu į mus, italus, dėl savo nesėkmių nuolat šaukiančius ant kitų.“

Antrąjį pralaimėjimą Eurolygoje patyręs Kauno „Žalgiris“ trečiajame ture kitą savaitę namuose priims Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)