Penkerius metus už Atlanto praleidęs Ettore Messina praėjusią vasarą grįžo namo. Jis tapo ne tik „Armani Olimpia“ vyriausiuoju treneriu, bet ir krepšinio operacijų prezidentu. Buvusiam Italijos rinktinės vairininkui Milanas tapo trečia karjeros stotele gimtinėje – anksčiau jis vadovavo Bolonijos „Virtus“ ir Trevizo „Benetton“.

Vėliau Maskvos CSKA ir Madrido „Real“ krepšininkams dirigavęs italas 2011-2012 m. sezone dirbo Los Andželo „Lakers“ konsultantu, o nuo 2014 metų buvo Greggo Popovichiaus asistentu San Antonijaus „Spurs“ komandoje. 60-metis specialistas galimybės tapti vyriausiuoju treneriu NBA taip ir negavo, tačiau nuoskaudos dėl to jis teigia nelaikantis.

Keturiskart Eurolygos čempionas džiaugiasi turėjęs galimybę dirbti su vienu geriausių visų laikų NBA trenerių, o panašios patirties E. Messina linki ir Š. Jasikevičiui, kuris, anot italo, už Atlanto turėtų geresnius šansus gauti vyriausiojo trenerio kėdę dėl savo jauno amžiaus.

„Patariu Šarūnui į NBA keliauti kuo greičiau. Nedelsti reikia todėl, nes dabar ypatingai gerus šansus turi jauni treneriai. Samdyti jaunus trenerius tapo NBA mada. Anksčiau klubai pasitikėjo tik vyresniais strategais, o dabar „Cavaliers“ pasikviestas 66-erių Johnas Beileinas yra didelė išimtis.

Visos kitos NBA komandos dabar nori jaunų trenerių. Tokia yra mada. Manau, jog tai suteikia Šarūnui puikų šansą. Žinoma, dalinti jam patarimus nėra mano darbas. Jis puikiai žino, ką jam reikia daryti“, – prieš rungtynes su „Žalgiriu“ sakė E. Messina.

Ettore Messina ir Greggas Popovichius

„Armani Olimpia“ strategas pabrėžė, jog europiečiui treneriui bene vienintelis kelias link vyriausiojo trenerio posto NBA yra sutikimas pirmaisiais sezonais dirbti asistentu. Praeityje buvo skelbiama, jog Š. Jasikevičius pasiūlymus dirbti asistentu NBA atmetė, o E. Messina gali tai suprasti – pasak jo, labai svarbu, kokio trenerio asistentu pavyks tapti.

E. Messina palinkėjo Š. Jasikevičiui tapti gero trenerio asistentu. Tiesa, paprašytas patikslinti, kas yra geras treneris, ir ar apskritai NBA lygoje yra trenerių, kurie nėra geri, italas teigė pasirinkęs netinkamą žodį.

„Tinkamas žodis būtų „patyręs“, o ne „geras“ treneris. Jei atvirai, trenerių lygis NBA lygoje yra itin aukštas. Pamirškite vyriausiuosius trenerius, ten yra labai daug trenerių asistentų, kurie turi neįtikėtinai daug žinių ir gali būti puikiais mokytojais. Lygis yra labai labai aukštas.

Jei tu tampi patyrusio vyriausiojo trenerio asistentu elitinėje komandoje, anksčiau ar vėliau tu gauni galimybę tapti ir vyriausiuoju treneriu. Galbūt pradedi net ne kaip pirmasis, o antrasis ar trečiasis asistentas, tačiau su laiku tu kyli į viršų, ypač jeigu esi jaunas“, – apie galimą tolimesnį Š. Jasikevičiaus karjeros kelią kalbėjo E. Messina.

„Žalgiris“ ir „Armani Olimpia“ komandos Milane susitiks penktadienį 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)