Kaip vietos žiniasklaidą informavo federacijos prezidentas Yumas Ramosas, ar šalis tikrai pretenduos į vieno iš keturių turnyrų organizavimą, Tarpautinei krepšinio federacijai (FIBA) būtina pranešti iki spalio 30-osios.

„El Nuevo Dia“ paklaustas apie pinigus kuriuos už teisę rengti Tokijo olimpinę atranką reikės sumokėti FIBA organizacijai, Y. Ramosas į detales nesileido: „Galiu pasakyti tik tiek, kad suma yra milžiniška – reikia įsivertinti, ar tai perspektyvu ekonomiškai. Kaip tik dabar ir vyksta šis vertinimas – netrukus sužinosime, koks bus vyriausybės požiūris.“

Kur kas konkrečiau apie FIBA olimpinio atrankos rengimo kainą yra pasisakęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

„Skaičiuojame ir dėliojame, kad su visais starto mokesčiais ir depozitais mums tai kainuotų apie 3 milijonus eurų“, – spalio pradžioje, paskelbus, kad Lietuva teiks oficialią paraišką dėl teisės mūsų šalyje organizuoti vieną iš Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyrų, sakė M. Špokas.

Olimpinį atrankos turnyrą planuojama organizuoti Kaune, „Žalgirio“ arenoje, o jis vyks kitų metų birželio 23-28 dienomis.

Lietuvos vyrų rinktinė nuo nepriklausomybės atkūrimo dar nei karto nepraleido olimpinių žaidynių, o vieną kartą jau teko dalyvauti panašiame atrankos turnyre 2012 metais – tuomet kelialapį pavyko iškovoti turnyre Venesueloje. Tuo metu Puerto Rikas olimpiadoje paskutinį kartą dalyvavo dar 2004-aisiais Atėnuose – tuomet, kaip ir Lietuva, Puerto Riko rinktinė grupėje įveikė amerikiečius.

Kinijoje vykusiame 2019-ųjų pasaulio čempionate Puerto Riko rinktinė užėmė 15-ąją vietą, Lietuvos rinktinė liko 9-ą.

Be Lietuvos, apie savo norus rengti olimpinę atranką jau yra užsiminusios Serbija ir Graikija, neoficialiais duomenimis apie tokią galimybę svarsto ir Slovėnija.

Keturių atrankos turnyrų organizatoriai paaiškės lapkričio 15 dieną, o burtų ceremonija vyks lapkričio 27 dieną.

Atrankos turnyruose iš viso dalyvaus 24 komandos suskirstytos į keturias grupes po šešias komandas, o Tokijo olimpinės žaidynės vyks kitų metų liepos 24 – rugpjūčio 9 dienomis.

24 Olimpinėje atrankoje dalyvausiančios šalys

Europa: Kroatija, Slovėnija, Serbija, Lietuva, Graikija, Rusija, Italija, Turkija, Vokietija, Čekija, Lenkija;

Afrika: Angola, Senegalas, Tunisas;

Šiaurės ir Pietų Amerika: Meksika, Urugvajus, Dominikos Respublika, Kanada, Puerto Rikas, Brazilija, Venesuela;

Azija ir Okeanija: Kinija, Pietų Korėja, Naujoji Zelandija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)