27-erių puolėjas pernai nepritapo Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) gretose ir viduryje sezono buvo išnuomotas „Chimki“.

Nors toks karjeros viražas buvo labai neįprastas – Eurolygos klubams nebūdinga skolinti žaidėjus savo konkurentams, latviui jis pasiteisino šimtu procentų.

Iškart vienu ekipos lyderių tapęs J. Timma užsitarnavo R. Kurtinaičio pasitikėjimą ir birželį virto visateisiu ekipos nariu, pasirašęs naują dvejų metų trukmės sutartį.

„Viskas išėjo į gera“, – „Sovetsky Sport“ sakė Latvijos rinktinės atstovas, penktadienį su komandos draugais namuose priimsiantis kitą buvusią savo ekipą Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija), kuri pirmame Eurolygos ture įveikė Kauno „Žalgirį“.

Pateikiame įdomiausias J. Timmos interviu dalis.

– Gerai pažįstate „Baskonia“ komandą, kaip ją apibūdintumėte?

– Taip, joje tebėra šeši žaidėjai, su kuriais rungtyniavau. Nors treneris pasikeitė, žaidimo stilius išliko tas pats – baskai mėgsta greitą krepšinį. Negalime sau leisti užsisvajoti ir bėgti į greitas atakas, turime visada pirmiausia rūpintis, kaip patiems laiku grįžti į gynybą, žaisti penkiese prieš penkis.

– Esate geri draugai su „Baskonia“ lyderiu iš Gruzijos Tornike Šengelija. Gal pasikviesite jį į gruzinų restoraną Maskvoje, nes Vitorijoje tokių turbūt nėra?

– Tai visai nebūtina. Pas Tornikę dažnai svečiuojasi mama, o ji moka gaminti nuostabius chačapurius ir chinkalius. Kai žaidžiau Vitorijoje, mes su Tornike kirsdavome juos su pasigardžiavimu. Taigi, jis neturėtų būti pasiilgęs gimtinės virtuvės.

– Daugelis kalba, kad vasarą surinkta sudėtis įpareigoja „Chimki“ nukeliauti iki Eurolygos finalo ketverto. Ką apie tai galvojate?

– Turime labai gerą komandą, bet mus kamuoja traumos (šiuo metu susižeidę šeši žaidėjai – Krepšinis.lt). Taip, potencialo yra nemažai. Vis dėlto vasarą sustiprėjo gal 90 procentų Eurolygos komandų. Konkurencija – nenormali, dabar nėra jokios prasmės spėlioti dėl finalo ketverto dalyvių.

– „Chimki“ jau 15 metų Rusijoje bando išversti iš sosto Maskvos CSKA. Kaip tai galiausiai padaryti?

– Kelias vienas – įveikti juos. Kitaip CSKA nieko už dyką neatiduos. Kaip sakiau, turime puikią sudėtį, puikų trenerį ir daug potencialo. Svarbiausia, kad visi būtų sveiki.

– Ar žinote, kad R. Kurtinaitis kadaise pats žaidė CSKA ir tapo Sovietų Sąjungos čempionu?

– To fakto nežinojau, bet žinau, kad jo karjera buvo puiki, jis laimėjo daugybę titulų.

– Kaip sutariate su tokiu reikliu treneriu?

– Rimas buvo puikus žaidėjas, todėl krepšinyje jam nėra jokių paslapčių. Šias žinias jis nori perteikti mums. Taip, jis griežtas, bet kartu – labai geras žmogus. Jei turi rūpesčių, visada gali jais pasidalinti su treneriu, jis moka įdėmiai išklausyti, patarti. Už tai jam esu labai dėkingas.

Janis Timma

– Sakoma, kad trys serbai komandoje – jau gauja. Po to, kai į „Chimki“ atvyko Dairis Bertanis, betrūksta trečio latvio, kad imtumėte viskam vadovauti?

– Na, lietuvių čia vis tiek būtų daugiau, taigi... (be R. Kurtinaičio, „Chimki“ klube skautu dirba jo sūnus Giedrius, asistentas Robertas Kuncaitis ir fizinio parengimo specialistas Evaldas Kandratavičius – Krepšinis.lt). Bet Maskvos klubuose žaidžia keletas Latvijos ledo ritulininkų, su jais feisbuke net sukūrėme atskirą grupę – „Maskvos latviai“. Bendraujame, dalinamės naujienomis, bet gyvai susitikti – sudėtinga, labai jau skiriasi tvarkaraščiai.

– Tęsiant tautiečių temą, ką manote apie Kristapui Porzingiui JAV pareikštus kaltinimus išprievartavimu?

– Klausykite, Amerikoje yra daugybė panašių bylų. Kristapo problema ta, kad jis yra įžymus krepšininkas. Esu tikras, kad visa ta istorija – visiška nesąmonė. Gerai pažįstu Kristapą, žinau jo charakterį, viskas su juo bus gerai.

– Turite daug tatuiruočių. Nuo ko tai prasidėjo?

– Man tatuiruotės visada patiko, bet iki 18-os metų nedrįsau jų darytis – būtų reikėję įkalbėti mamą ir tėtį. Kai sulaukiau pilnametystės, pasijaučiau pakankamai suaugęs, kad galėčiau apsieiti be tėvų leidimo. Pirmą tatuiruotę pasidariau jiems nežinant – mama šiek tiek susinervino. Kokia tai buvo tatuiruotė? Tai buvo viena Michaelo Jordano citata, kuri man yra labai svarbi. Telieka paslaptyje, kuri būtent.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)