Nors prieš akis – susitikimas su buvusia ekipa, ši savaitė A. White'ui yra ypatinga ne dėl krepšinio. Sekmadienį amerikiečio žmona pagimdė trečiąją dukrą, todėl iškart po treniruočių puolėjas skuba keliauti pas jas. Naujas gyvenimo etapas Italijoje krepšininko šeimai klostosi laimingai.

„Džiaugiuosi būdamas čia. Su šeima lengvai prisitaikėme prie naujo miesto. Mano žmonai pastarosios kelios savaitės buvo ilgos. Vaikas trečiasis, todėl žinojome, ko tikėtis, tačiau tai vis tiek yra nuostabu. Kai nesu salėje, esu su šeima. Jūs mane pažįstate, žinote, koks esu. Niekas nesikeičia“, – pasakojo A. White'as.

Su Lietuvos žurnalistais Milane bendravęs atletas tiki, kad „Armani Olimpia“ ekipai sezonas bus sėkmingas. Nors startas nėra lengvas, o pirmajame ture buvo patirtas pralaimėjimas prieš Miuncheno „Bayern“, A. White'as neabejoja, kad laiko įsivažiuoti reikia visoms naujai susibūrusioms komandoms.

„Turime daug puikių žaidėjų. Bandome rasti ritmą, susižaisti. Skirtingose rungtynėse iniciatyvos gali imtis skirtingi žaidėjai. Savo vietą bandau rasti ir aš. Klausau trenerio nurodymų, bandau klijuoti žaidimą ir įnešti į jį energijos.

Tik laikas parodys, kokia komanda būsime. Normalu, kad turime susižaisti. Tas pats buvo ir „Žalgiryje“, atvykus naujiems žaidėjams, jiems reikia laiko suprasti, ko nori treneris. Treneris Messina nori, kad mes su Jeffu Brooksu pažaistume ir trečioje pozicijoje, mes galime tai daryti, tai yra mūsų pranašumas.“

Milano komanda turi būrį patyrusių žaidėjų, iš kurių išsiskiria 39-erių Argentinos krepšinio legenda Luisas Scola. 12 metų Europoje nežaidęs veteranas atvyko į Italiją prieš kelias savaites ir iškart tapo klubo lyderiu. A. White'as neslepia, jog iš šio krepšininko jis stengiasi išmokti kuo daugiau.

„Būti jo bendraklubiu yra šaunu. Luisas turi neįtikėtinai daug patirties: nacionalinė komanda, NBA, Europa... Jis sukaupė nuostabios patirties, todėl labai malonu turėti jį šalia. Tai yra puikią darbo etiką turintis žmogus, iš kurio privalu mokytis.

Pavyzdį iš jo ypač svarbu imti man, nes žaidžiu toje pačioje pozicijoje. Man labai naudinga tiek su juo pasikalbėti, tiek stebėti, kai jis dirba. Nebijau užduoti jam klausimų“, – pasakojo 27-erių buvęs žalgirietis, kuris Kauno komandos reikalų ir savo draugų Lietuvoje nepamiršta.

„Seku „Žalgirio“ reikalus, ten liko mano draugai. Manau, kad šiemet komanda turi gerą sudėtį. Dažnai pasikalbu su Thomu (Walkupu). Manau, kad „Žalgiris“ vėl bus konkurencinga – tai ir toliau yra fiziškai žaidžianti bei gerai treniruojama ekipa.

Mačas su „Žalgiriu“ bus įdomu. Tiesa, labiau ypatinga bus žaisti Kaune, nes niekada nebuvau ten kaip varžovas. Bus įdomu žaisti prieš savo draugus, kurie man buvo tarsi antroji šeima. Buvome artimi. Bus linksma su jais pasišnekučiuoti, tuomet kovoti su jais aikštėje, o vėliau vėl draugiškai viską aptarti.

Tai bus gerai praleistas laikas“, – šypsojosi A. White'as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)