Penktadienio vakarą Milano „Armani Olimpia“ ekipa namuose priims Kauno „Žalgirį“ ir nors A. Gudaitis jau jaučiasi pasiruošęs rungtyniauti, tikimybė išvysti jį žaidžiantį prieš Šarūno Jasikevičiaus kariauną yra maža. Aukštaūgio sugrįžimas planuojamas Italijos čempionato rungtynėse artėjantį savaitgalį arba kitos savaitės Eurolygos akistatoje su Atėnų „Panathinaikos“.

A. Gudaitis jau treniruojasi pilna jėga ir jaučiasi ne tik pasveikęs, bet ir pasikeitęs.

„Po tokių traumų tampi stipresnis psichologiškai. Fizinės jėgos man kaip ir nelabai trūksta, bet mentaliai kažkiek tikrai pasikeičiau. Jau esu pasiruošęs žaisti, bet galbūt treneriai mato geriau ir jie nori dar palūkėti, kad būčiau pasiruošęs šimtu procentų“, – sakė Milano klubo centras, kuris prisipažino, kad išgyventi tokį ilgą reabilitacijos procesą buvo sudėtinga.

„Buvo visokių momentų. Kai praleidi tiek laiko be krepšinio, tikrai yra sunku, patikėkite. Atrodo, kad jau gali žaisti, pradedi žaisti, viskas atrodo gerai, bet kitą dieną tas gerumas dingsta, nes kažkas pasijaučia. Psichologiškai esu pasiruošęs, tiesiog laukiu pirmų rungtynių.

Reabilitacijos metu man labai padėjo aplinkiniai, personalas, treneriai, šeima. Ir pats sau padėjau. Visi mane supantys žmonės labai mane palaiko. Tai yra svarbiausia“, – į Milaną atvykusiems Lietuvos žurnalistams pasakojo A. Gudaitis.

Tarpsezonio metu „Armani Olimpia“ gerokai pasikeitė – komandos vairą perėmė garsusis Ettore Messina, o neseniai lietuvio bendraklubiu tapo Argentinos krepšinio legenda, 39-erių Luisas Scola. Nors yra 26-erių, A. Gudaitis Milane yra vienas jauniausių, o tai jis pats laiko neeiline galimybe.

„Ką visi sako, taip ir yra. Kaip asmenybė, Ettore Messina yra tikrai griežtas treneris, išreikalaujantis iš žaidėjų to, ko reikia. Už aikštelės ribų jis gali pasikalbėti su tavimi kaip draugas, o aikštelėje, žinome, kad jis yra maksimalistas ir nori to paties iš kitų.

Tuo metu Luisas Scola yra labai geras mokytojas. Tokį kitą sunku būtų surasti. Taigi, dabar turiu gerą mokytoją ir aikštelėje, ir gerą mokytoją trenerį. Grįžus žaisti bus tikrai puiku“, – kalbėjo A. Gudaitis.

– Artūrai, kokia šiuo metu yra jūsų sveikatos būklė?

– Pradžia buvo tokia, jog greitai palypėjau į viršų ir atrodė, kad viskas įvyks greičiau, bet dabar esu finišo tiesiojoje. Laiko iki sugrįžimo liko nedaug, bet dar reikia pajausti žaidimą ir kitus dalykus.

– Ko šiuo metu labiausiai trūksta iki sugrįžimo į aikštę?

– Kai nežaidi krepšinio aštuonis mėnesius, reikia to laiko, kad pajaustum žaidimo detales, trenerio schemas. Ta koja nėra tokia pati, kaip buvo prieš tai. Reikia susidėlioti mintis ir galvoje, pagalvoti, kad kartais reikia sužaisti protingiau. Yra tokių mažų dalykų, kurie iš tikrųjų yra dideli.

– Bet fizinių apribojimų jau nebėra?

– Nebe. Nėra visiškai. Dabar sportuojame su kontaktu.

– Ar žinote, ko iš jūsų prašys treneris Ettore Messina?

– Šis treneris mėgsta didelius žmones. Jis mėgsta aikštelėje laikyti didelius žmones. Jeffas Brooksas dabar kartais žaidžia net trečiu numeriu. Jo požiūriu, visi krepšininkai turi būti įtraukti į žaidimo schemą. Tai yra gerai, nes tada visi gerai jaučiasi. Sezono pradžioje ne viskas pavyksta, bet tai yra normalu visoms komandoms. Kiek mačiau pirmąjį Eurolygos turą, komandos nespindėjo gražiu žaidimu.

– Kaip pasikeitė Milano komanda?

– Vardinti ir vardinti. Nuo įdiegiamo komandinio žaidimo, iki salės reikalų. Pagaliau turime bendrą rūbinę. Turėjome dvi atskiras, o dabar turime vieną didelę. Tai galbūt atrodo juokingai, bet tai yra didelis privalumas. Tiesiog dabar esame tikra šeima ir tiek.


– Ar šių metų komanda tau pačiam yra arčiausiai širdies pagal žaidimo stilių?

– Nenoriu sakyti, kad anksčiau kažkas buvo blogai. Protingas žaidimas visada yra prie širdies. Dabar mes tikrai tą turime. Reikia tik išpildyti tai, ko mūsų prašo, ir augti kaip komanda.

– Kokį įspūdį palieka nauja „Žalgirio“ komanda?

– Visada taip yra su „Žalgiriu“, kad žaidėjai pasikelia vertę ir išvažiuoja, tada klubui sunku turėti keturis-penkis naujus vedančius žaidėjus, kuriems reikia išmokti sistemą. Jiems reikia laiko, kaip ir mums.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)