Nors per pirmus du kėlinius „Rytas“ dvitaškius metė tik 29 proc. (5/17), tritaškius – 33 proc. (4/12), o baudas – 56 proc. (9/16) taiklumu, sėkminga kova dėl atšokusių kamuolių Lietuvos vicečempionams leido išsilaikyti konkurencingiems. Po 20 min. CSP pirmavo tik 2 taškais – 33:31.

Trečiame kėlinyje vilniečiai keletą kartų buvo persvėrę rezultatą, bet klaidos gynyboje ir nesėkminga ketvirčio pabaiga po 30 min. priekyje leido išlikti šeimininkams – 58:54.

Ketvirtajame kėlinyje savo sąlygas jau diktavo CSP. „Ryto“ puolimui toliau stringant, įpusėjus ketvirčiui šeimininkai savo atitotrūkį padidino iki dviženklio (71:60), o baigiantis rungtynėms jie visiškai atsipalaidavo ir ėmė triuškinti svečius.

„Ryto“ komanda per 40 min. suklydo 18 kartų, o komandos pataikymas – ypač iš dviejų taškų zonos ir nuo baudų metimo linijos – buvo tiesiog katastrofiškas.

Vilniečiai taip ir liko su 29 proc. dvitaškiu taiklumu (9/31), o baudas šiose rungtynėse jie metė tik 52 proc. taiklumu (13/25). Šiek tiek atsilaikyti padėjo tik tritaškiai (10/23, 43 proc.).

Pranokti varžovus „Rytui“ pavyko vienintelėje statistinėje kategorijoje – pagal atšokusius kamuolius (38-32). CSP suklydo tik 8 kartus, atliko 10-ia rezultatyvių perdavimų daugiau, dvitaškius metė 52, tritaškius – 50, o baudas – 75 proc taiklumu. Tiesa, per visą mačą CSP metė vos 4 baudas iš kurių realizavo 3.

CSP komandoje rungtyniaujantis lietuvis O. Varanauskas žaidė 9 min., per kurias prametė visus 4 metimus, tačiau spėjo atkovoti 2 kamuolius ir atlikti 3 rezultatyvius perdavimus.

„Rytas“: Pako Cruzas 13, Terrellas Holloway‘us 10 (atk.kam.), Evaldas Kairys, Cameronas Bairstow (1/5 dvit., 5/9 baud.) ir Arnas Butkevičius po 7, Deividas Sirvydis 6, Eimantas Bendžius ir Martynas Echodas po 4, Mindaugas Girdžiūnas 3, Dovis Bičkauskis 0 (3 rez. perd., 3 kld.).

CSP: Semaj Christonas 19, Vincentas Sanfordas 16, Hugo Invernizzi 14, Brianas Conklinas ir Marcusas Ginyardas po 10 taškų.

Trečiąsias rungtynes „Rytas“ žais spalio 15 dieną namuose su vienvalde grupės lydere Belgrado „Partizan“ komanda.

Primename, kad abi komandos turnyrą pradėjo skirtingai. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai prieš savaitę namie 92:86 nugalėjo Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija), o ispano Alfredo Julbes vadovaujama Limožo ekipa svečiuose 71:84 neatsilaikė prieš „Partizan“.

Kitose dvejose grupės rungtynėse šią savaitę pergales iškovojo šeimininkai – diena anksčiau vykusiame susitikime „Partizan“ 93:80 nugalėjo Bursos „Tofaš“ (Turkija), o Manto Kalniečio atstovaujama „Lokomotiv“ ekipa trečiadienio vakarą 77:63 patiesė Venecijos „Umana Reyer“ (Italija) komandą.

B grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)