Antrame kėlinyje iniciatyvą perėmusių Mariaus Kiltinavičiaus auklėtinių pranašumas Kėdainiuose nekėlė jokių abejonių.

Po 20 min. „Nevėžis“ pirmavo 47:25, per trečią kėlinį išsaugojo savo persvarą (66:44), o paskutinis ketvirtis jau tebuvo formalumas.

Po šios Kėdainių ekipos sėkmės LKL čempionate nebeliko pergalės skonio neparagavusių komandų.

„Nevėžiui“ tai buvo rezultatyviausios sezono rungtynės, o „Lietkabelio“ pasirodymas surinktų taškų skaičiumi pats prasčiausias per 4 sužaistus mačus.

22 taškus nugalėtojams pelnė Laurynas Bieliauskas, pataikęs 3 iš 6 dvitaškius ir 3 iš 4 tritaškius metimus. Taip pat gynėjas atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 efektyvumo balus.

Puikų pasirodymą surengė ir Kėdainių komandoje žaidžiantys dvyniai graikai Kalaitzaikiai – tiek Georgis, tiek Panagiotis mačą baigė surinkę po 18 taškų.

Georgis apskritai atsidūrė greta trigubo dublio – taip pat atkovojo 9 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Dar 15 taškų ir 9 atkovotus kamuolius prie pergalės pridėjo Viny Okuo.

Pralaimėjusiems 13 taškų surinko Tomas Dimša, 12 – Željko Šakičius.

Trečiajame kėlinyje „Lietkabelis“ liko be Tomo Lekūno, išnaudojusio pražangų, tarp kurių buvo ir techninė, limitą. Aikštę jis paliko su 1 tašku, 3 atkovotais kamuoliais, klaida ir -5 naudingumo balais sąskaitoje.

Kovą dėl atšokusių kamuolių „Nevėžis“ laimėjo 46-31, pagal rezultatyvius perdavimus varžovus pranoko 28-14, o pagal bendrą komandinį efektyvumo koeficientą – 116-58.

„Tokios gėdos nejaučiau per visą savo karjerą. Nėra žodžių apibūdinti tam, ką mano žaidėjai parodė aikštelėje. Sveikinu varžovus, kurie nusipelnė laimėti. Mes nieko nenusipelnėme“, – nusivylęs po rungtynių kalbėjo „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)