Rimtai nusiteikę vilniečiai puikiai pasirodė ne tik Europos taurėje, tačiau itin užtikrintai atrodo ir vietinėse pirmenybėse. Lietuvos krepšinio lygoje šalies vicečempionai jau iškovojo keturias pergales iš tiek pat galimų.

Vilniečiai sezono starte susitvarkė ir su Klaipėdos „Neptūnu“ (85:75), o pastaraisiais sezonais daug problemų kėlusius Utenos „Juventus“ krepšininkus sutriuškino 86:65.

Vilniečiai šį sezoną dar nė karto nepelnė mažiau 85 taškų, o šis rezultatas turėtų nepakisti ir po antrųjų Europos taurės rungtynių, kur „Rytas“ susigrums su Limožo CSP. Prancūzijos ekipa demonstruoja aukšto tempo krepšinį, su trumpomis atakomis. Toks žaidimo stilius itin tinka „Rytui“, kuris šį sezoną taip pat rungtyniauja dideliu tempu.

Daug atakų, didelis intensyvumas ir aukštas tempas gali lemti dar vienas rezultatyvias „Ryto“ rungtynes, o puikiai puolantys vilniečiai, bent jau šioje sezono stadijoje, yra itin pavojingi taškų lenktynėse.

Būtent „Rytas“ buvo pati rezultatyviausia komanda pirmajame Europos taurės etape, o LKL pirmenybėse „Rytas“ žengia antras ir Kauno „Žalgiriui“ nusileidžia tik ketvirčiu taško. Vilniečiai vietiniame čempionate renka po 88,25 taško, kai „Žalgiris“ – 88,5.

Vis dėlto, net ir galingas „Ryto“ puolimas nėra garantas į pergalę antrajame Europos taurės etape.

TOPsport ekspertai mano, kad šiame susitikime nežymūs favoritai yra aikštės šeimininkai. Limožo krepšininkų galimybės iškovoti pergalę yra vertinamos 55 proc., kai „Ryto“ – 45 proc.

Tokios prognozės yra pateikiamos nepaisant to, kad Limožo ekipa šį sezoną per ketverias rungtynes iškovojo tik vieną pergalę. CSP Europos taurę pradėjo nusileisdamas Buros „Tofaš“ ekipai 71:84, o vietinėse pirmenybėse nusileido Eurolygoje rungtyniaujančiai Vilerbano „Asvel“ (84:94) bei „Levallois“ ekipai (106:108).

Neblizganti CSP gynyba taip pat leidžia manyti, kad „Rytas“ gali primesti itin daug taškų į prancūzų krepšį. Visgi, TOPsport lažybininkai mano, kad vilniečiai pasieks tik 80 taškų ribą svečių arenoje.

Ekspertai prognozuoja, kad lyderio vaidmens ir vėl imsis „Ryto“ kapitonas Eimantas Bendžius, kuris turėtų pelnyti apie 14 taškų. Tikimasi, kad į dviženklę zoną taip pat sugebės žengti meksikietis Pako Cruzas, kurio prognozuojama taškų suma siekia 13.

Limožo ekipoje rungtyniauja ir lietuvis Ovidijus Varanauskas, kuris stos ne tik prieš lietuvišką ekipą, tačiau prieš itin gerą savo draugą Arną Butkevičių.

Vis dėlto, itin epizodinį vaidmenį CSP ekipoje vaidinantis įžaidėjas net nėra įtraukiamas į TOPsport lažybininkų žaidėjų sąrašą, kurie galėtų pelnyti taškus šiose rungtynėse.

O. Varanauskas pirmose Europos taurės rungtynėse nepasižymėjo, o vietiniame čempionate aikštėje kol kas pasirodė tik vienose rungtynėse ir jose pelnė vieną tašką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)