Pirmajame Karaliaus Mindaugo taurės etape „CBet“ ekipa užtikrintai 86:68 (20:22, 17:17, 127:10, 22:19) susitvarkė su „Šilute“ ir prieš atsakomąsias rungtynes įgavo 18 taškų persvarą. Atsakomosios rungtynės Prienuose bus žaidžiamos spalio 22-ąją.

Į kitą taurės etapą pateks komanda turinti geresnį taškų santykį po dviejų rungtynių.

Prieniškių gretose išsiskyrė etatinis „CBet“ lyderis Arnas Velička, kuris surinko 18 taškų ir 25 naudingumo balus. Jam puikiai talkino po keturis tritaškius smeigę Martynas Varnas bei Lukas Uleckas atitinkamai surinkę 16 ir 14 taškų.

„Šilutės“ gretose rezultatyviausiai žaidė komandos kapitonas Andrius Gaidys bei praėjusį sezoną „Betsafe–LKL“ pirmenybėse rungtyniavęs Valdas Vasylius. Abu krepšininkai surinko po 14 taškų.

Po dviejų kėlinių svečiai iš Prienų atisliko 37:39, bet trečią kėlinį pradėjo galingu spurtu 9:0 ir taip sugebėjo persverti rungtynių svarstykles į savo pusę (46:39). Svečiai prieš lemiamą ketvirtį sugebėjo įgyti dviženklį pranašumą ir nutolti dar labiau (64:49), o vėliau tik didino savo persvarą.

„Šilutės“ komandoje debiutavęs vyresnysis Luko Lekavičiaus brolis Linas per 15 min. taškų nepelnė.

Antradienį sužaistos ir dar trejos pirmojo Karaliaus Mindaugo taurės etapo rungtynės tarp LKL ir NKL komandų.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ Telšiuose tik 68:63 palaužė šio miesto „Telšių“ ekipą, nors vienu metu pirmavo ir 14 taškų persvara.

14 taškų nugalėtojams pelnė Laimonas Kislielius, 11 – Paulius Petrilevičius. Pralaimėjusiems 14 taškų surinko Laurynas Kaveckis.

„Šiauliai“ savo ruožtu svečiuose 88:81 nugalėjo Palangos „Kuršių“ klubą.

Nors šeimininkai pataikė net 14 tritaškių iš 28, „Šiauliai“ savo gretose rado tikrą lyderį – 28 taškus pelniusį Evaldą Šaulį, kuris iniciatyvos nepabijojo imtis atsakingiausiais mačo momentais. Gynėjas taip pat atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 29 efektyvumo balus.

Beno Griciūno sąskaitoje – 15 taškų.

Pralaimėjusiems 17 taškų pelnė Rimantas Daunys, 14 – Karolis Sapiega.

Paskutinės antradienio runtgynės taip pat baigėsi LKL atstovų pergale –Alytaus „Sintek-Dzūkija“ išvykoje 79:71 įveikė Tauragės krepšinio klubą.

Laimėtojams 18 taškų pelnė Mindaugas Sušinskas, 12 – Adrianas Bowie, pralaimėjusiųjų gretose išsiskyrė Rytis Biliartas su 16 taškų.

Atsakomosios rungtynės vyks po savaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)