Po pergalės „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius pažymėjo dvi skirtingas rungtynių puses. Pasak stratego po pralaimėtų Eurolygos rungtynių penktadienį žaidėjai mačą turėjo pradėti su kitokiu nusiteikimu.

„Priekaištai buvo dėl gynybos. 45 taškai pirmoje pusėje po pralaimėtų rungtynių - tai yra neatleistina. Kažkiek sprendėme savo problemas, bet nesupratau, kodėl taip buvo.

Komandinė gynyba strigo, o Panevėžys geriau pradėjo negu mes, tai logiška. Panašu, kad LKL būsime mažiau pasirengę nei varžovai. Tai vėlgi, skamba kaip pasiaiškinimas“, - po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas spaudos konferencijoje neslėpė nusivylimo dėl komandos žaidimo po didžiosios pertraukos ir pateikė iškalbingus statistikos skaičius.

„Neturiu ką protingo pasakyti, grįžome po pertraukos visiškai nesusikaupę. Vienas faktorius galėtų paaiškinti antrosios dalies mūsų žaidimą. Mes padarėme daugiau klaidų – 18, nei išmetėme metimų. To profesionaliame krepšinyje nesu matęs. Mes nesustojome žaisti gynyboje, nes ir taip prastai gynėmės. Antroji pusė buvo tragiška“, - trumpai rungtynes spaudos konferencijoje apžvelgė „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

Visi aikštelėje pasirodę abiejų komandų krepšininkai pelnė taškus, o panevėžiečių gretose lyderių grafose figūravo buvę „Žalgirio“ sistemos žaidėjai. Martynas Sajus buvo rezultatyviausias su 17 taškų, Marius Valinskas pelnė 12, o Tomas Dimša – 9.

„Martynas Sajus tikrai gerai atrodė, įmetė 17 taškų, tai yra super. Jis neblogai žaidžia gynyboje.

Jam ir turėjome tokią viziją, kiekvienam jaunam žaidėjui turime viziją. Vėliau kai kas pasiteisina, kai kas ne. Daugumoje situacijų jie neturi kantrybės, nori išeiti, nori žaisti ir tai yra logiška.

Čia mūsų vaikai, už juos tikrai malonu, kad ir pridaro mums problemų. Tas pats Tomas Dimša paskutiniu metu žaidžia solidžiai, eina į priekį. Valinskas gerai sužaidė, malonu“, - apie buvusius žalgiriečius kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ strategas sulaukė klausimo apie po vienerių Eurolygos rungtynių atleistą „Olympiakos“ strategą Davidą Blattą. Šaras ne kartą yra pasisakęs trenerių atleidimo klausimu, ir šį kartą Š. Jasikevičius pateikė savo vertinimą.

„Tai jau tampa mada, negaliu lįsti į kitų daržą, nes nežinau, kas yra viduje. Trenerių atleidimai tampa mada, nieko nepadarysi.

Sunku žiūrėti iš Kauno, kas ten darosi, galbūt kažko nežinome. Kartais būna geriau, tačiau tas kantrybės neturėjimas nežinau, ar priveda prie geresnių rezultatų“, - spaudos konferencijoje kalbėjo Šaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)