Nors keitėsi varžovų treneriai, atvyko ir išvyko žaidėjai, per praėjusius du sezonus Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai „Baskonia“ komandai pralaimėjo visus keturis tarpusavio susitikimus ir nesėkmės vidutiniškai būdavo patiriamos 13,7 taško skirtumu.

Nutraukti šią nesėkmių seriją „Žalgiris“ savo arenoje bandys penktadienį, pirmose naujo sezono rungtynėse.

Pats Š. Jasikevičius pripažįsta, kad kol kas sunkiai įsivaizduoja, kaip jo auklėtiniai atrodys debiutiniame turnyro susitikime.

„Atrodė, kad per pirmas LKL rungtynes žaidėme padoriai, bet čia visai kitas lygis ir kita situacija. Taip, net aš pats nelabai ką galiu pasakyti. Laukiame rytojaus, kad patys pasižiūrėtume, kaip atrodome labai gerų komandų fone, kaip susitvarkysime su jauduliu. Yra daug faktorių, daug ką parodys pirmos rungtynės, – ketvirtadienį žurnalistams sakė vyriausiasis „Žalgirio“ treneris. – Be to, sekmadienį dar laukia LKL mačas su „Lietkabeliu“ – po šio savaitgalio apie save tikrai žinosime daugiau.“

Anot Šaro, įveikti Vitorijos klubą būtų labai malonu, tačiau 4 iš eilės patirti pralaimėjimai nereiškia, kad „Baskonia“ žalgiriečiams yra išskirtinai neparanki.

„Aš taip nemanau. Teko dar kartą peržiūrėti paskutines praėjusio sezono rungtynes Vitorijoje – ten buvo daug labai gerų dalykų. Tiesiog kartais susideda elementai ir viena komanda prieš tave sužaidžia geriau. Dabar, kai taip dažnai kovojame vieni su kitais, į tokius dalykus aš nekreipčiau dėmesio. Bet, faktas, būtų malonu juos įveikti“, – pažymėjo Šaras.

Anot jo, kroato Velimiro Perasovičiaus treniruojama „Baskonia“ ir toliau demonstruoja sau įprastą – greitą krepšinį, kuriame itin svarbų vaidmenį atlieka ir toliašaudė artilerija.

„Baskonia“ palieka gerą įspūdį. Žaidžia daugiau mažiau sau įprastą krepšinį – svarbūs tritaškiai, greitas puolimas. Tokioms komandoms svarbiausia neleisti rinkti lengvų taškų. Man vienas svarbiausių aspektų yra tas, kaip sustabdysime greitą Pierria Henry, Shavono Shieldso ir Tornikės Šengelijos puolimą. Klausimas, ar jie įmes tuos lengvus taškus, ar mes priversime juos žaisti pozicinį krepšinį penki prieš penkis, kuriame mes, manau, turime daugiau šansų“, – svarstė Š. Jasikevičius.

Anot jo būtent iš Kazanės UNIKS persikėlęs amerikietis P. Henry ir klubo simboliu jau tapęs gruzinas T. Šengelija yra pavojingiausi baskų ekipos žaidėjai.

„Henry yra vienas tokių, kurie pasiima kamuolį ir gali išspręsti situaciją patys vieni. Tikimės, kad sugebėsime ateitį į pagalbas, nes sustabdyti vienas prieš vieną jį labai sunku. O Šengelija buvo ir yra vienas iš geriausių krašto puolėjų Europoje tokiu ir liko. Ir nos jų priekinė linija yra labai aukšta, būtent Šengelija kelia didžiausią pavojų“, – tvirtino treneris.

Paklaustas, kaip komandoje sekasi pritapti meksikiečiui Alexui Perezui, vienu metu dėl šeimyninių problemų netgi svarsčiusiam apie galimybę palikti „Žalgirį“, Šaras atsakė:

„Jis dirba, treniruojasi. Kaip ne kartą kartojau, kai į komanda ateina kiek žemesnio lygio žaidėjai, nereikia tikėtis iš jų kažkokių stebuklingų dalykų. Jie turi būti proceso dalis, turi tobulėti, įsilieti į kolektyvą. Sezono pradžioje reikia, kad temptų tie, kurie supranta sistemą, Eurolygos intensyvumą, arenos atmosferą, kurie prie to yra įpratę. Stengsimės reaguoti į tai, kaip kas žaidžia ir pasirinksime tuos, kurie bus geresni.“

„Žalgiris“ ir „Baskonia“ pirmojo turo rungtynes Kaune penktadienį pradės 20 val. Visi bilietai į šį susitikimą jau yra išpirkti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)