„Puiki pergalė. „Lokomotiv“ neabejotinai yra viena geriausių Europos taurės komandų. Sveikinimai mano auklėtiniams, kurie puikiai išpildė savo užduotis. Puikiai pasirodėme gynyboje, o kitoje aikštės pusėje pasinaudojome jų rizika ir priėmėme teisingus sprendimus.

Ačiū fanam už palaikymą, kad atėjo. Tikėkimės į kitas rungtynes ateis dar daugiau. Ačiū žaidėjams, kurie buvo tikrai susikaupę. Įgyvendinome tai, ką akcentavome prieš rungtynes – vienu svarbiausių dalykų tapo atkovoti kamuoliai, nes varžovai turi labai aukštą ir atletišką komandą.“

Kalbėdamas apie kovą dėl atšokusių kamuolių strategas pabrėžė ne tik priekinės linijos krepšininkų darbą. Atskirų komplimentų sulaukė ir net 13 kamuolių kartu atkovoję Pako Cruzas bei Deividas Sirvydis. Visgi pro Adomaičio akis neprasprūdo faktas, jog Krasnodaro krepšininkai šįvakar žaidė pirmąsias oficialias šio sezono rungtynes.

„Pavyko susitvarkyti su jų antraisiais šansais, tačiau gerą darbą mūsų padarė ir mūsų perimetro žaidėjai, ir Pako, ir Deividas, o kalbant apie puolimą, žaidėjai įgyvendino mūsų idėjas ir tai mane labai džiugina.

Jiems tai buvo pirmos rungtynės, o mes žaidėme labiau atsipalaidavę. Akcentavau žaidėjams, jog kiekvieną jų klaidą turime išnaudoti ir bausti juos su pasitikėjimu savimi.“

Rezultatyvioje dvikovoje varžovus rezultatu 92:86 pranokusių vilniečių komandoje geriausią savo karjeros Europos taurėje pasirodymą surengė kapitonas Eimantas Bendžius. Net 6 tolimus metimus į varžovų krepšį įskraidinęs puolėjas užfiksavo naujus asmeninius rekordus surinkdamas 27 taškus ir 27 naudingumo balus.

„Labai smagu matyti Eimantą augantį. Su Eimantu norėjome atakuoti puolime todėl, kad kitoje pusėje jie mus atakavo su Johnny O'Bryantu. Jis buvo tas taikinys, kurį norėjome atakuoti, buvo kiti, kuriuos įtraukėme į du-prieš-du situacijas, o jose Bendžius jaučiasi kaip žuvis vandenyje“.

Susitikimo baigčiai didelės įtakos turėjo antrasis kėlinys, kurio metu „Ryto“ krepšininkai realizavo net 15 iš 18 metimų iš žaidimo bei pelnė 40 taškų. Sulaukęs klausimo apie šią atkarpą vilniečių strategas pripažino, jog tokio išskirtinio ketvirčio nėra matęs per visą savo karjerą.

„Nepamenu tokio kėlinio, su tokiu aukštu pataikymo procentu. Būna, kai išmeti virš 20 metimų ar išmeti daug baudų metimų, bet tokį pataikymo procentą mačiau pirmą kartą. Bet tai susideda iš darbo treniruotėse, Pako ir Eimantas idealiai išnaudojo tas situacijas ir baudė varžovus už jų klaidas.“

Artimiausias Europos taurės rungtynes Vilniaus krepšininkai žais kitą trečiadienį, spalio 9-ą dieną. „Ryto“ varžovo šioje akistatoje taps namuose Lietuvos vicečempionus pasitiksiantis Limožo „CSP“ klubas.

Iki dvikovos su Prancūzijos ekipa Adomaičio auklėtinių laukia išbandymas vietiniame fronte. Sekmadienį, spalio 6-ą, Vilniaus komanda namuose priims Utenos „Juventus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)