Nors viskas, ką pirmadienio vakarą reikėjo padaryti panevėžiečiams – tai namuose nepralaimėti didesniu nei 16 taškų skirtumu Nikosijos „Keravnos“ ekipai, užduotis pasirodė ne iš lengvųjų: ketvirto kėlinio viduryje mūsiškiai atsiliko 63:78.

Visgi tuomet šešis itin svarbius taškus iš eilės pelnė Tomas Lekūnas ir „Lietkabelis“ atsilaikė – nusileido 77:82 (19:18, 26:27, 14:25, 18:12), bet tapo poros nugalėtoju.

Šeimininkus į FIBA Čempionų lygos grupių etapą už pakarpos ištempė net 32 taškus sumetęs Kendrickas Brownas (8/11 tritaškiai), 11 taškų pridėjo Margiris Normantas, 8-is – Gabrielius Maldūnas.

„Keravnos“ kolektyvui 19 taškų surinko Mohamedas Abukaras, 14 – Joshas Haginsas (11 rez. perd.), 12 – Jake'as O'Brienas.

Praėjusią savaitę Nenado Čanako auklėtiniai svečiuose panaikino 21 taško deficitą ir po fantastiškai sužaisto ketvirtojo kėlinio, kurį laimėjo net 31:3, Kipro čempionus pranoko 71:55. Tai reiškė, kad pirmadienį „Lietkabelį“ tenkino bet koks rezultatas, išskyrus nesėkmę 16 ar didesniu skirtumu.

Atranką sėkmingai įveikęs Panevėžio klubas žais A grupėje, kurioje varžysis su Ostendės „Filou“ (Belgija), Sasario „Banco di Sardegna“ (Italija), Strasbūro SIG (Prancūzija), Ankaros „Turk Telekom“ (Turkija), Manresos „Baxi“ (Ispanija), Holono „Unet“ (Izraelis) bei Torunės „Polskie Cukier“ (Lenkija).

Kitas Lietuvos atstovas Klaipėdos „Neptūnas“ startuos D grupėje, kurioje susitiks ir su Saragosos „Tecnyconta“ bei Renaldu Seibučiu. D grupėje taip pat kovos Salonikų PAOK (Graikija), Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Brindizio „Happy Casa“ (Italija), Dižono JDA (Prancūzija), Bonos „Telekom Basket“ (Vokietija) ir Sombathėjaus „Falco“ (Vengrija).

Pagrindiniame 2019-2020 m. FIBA Čempionų lygos turnyre, kurio pradžia – spalio 15-16 dienomis, kovos 32 klubai, suskirstyti į keturias grupes.

Primename, kad pernai turnyro aštuntfinalį pasiekęs „Neptūnas“ uždirbo 70 tūkst. eurų, o grupės etapo neįveikęs „Lietkabelis“ – 50 tūkst. eurų. 1 milijoną eurų ir nugalėtojų taurę iškovojo Bolonijos „Virtus“ klubas. 2018 m. tai padarė Atėnų AEK, o 2017-aisiais – Tenerifės „Iberostar“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)