Gynėjo ir puolėjo pozicijose žaidžiantis G. Radzevičius dvikovą Šiauliuose baigė su dvigubu dubliu: 17 taškų (7/10 dvit.), 10 atkovotų kamuolių ir 24 naudingumo balais.

Krepšininkas šiose rungtynės pagerino net tris asmeninius karjeros rekordus – atkovotų kamuolių, pataikytų dvitaškių ir sukauptų naudingumo balų.

Solidus žaidėjo indėlis padovanojo uteniškiams pergalę 86:60.

Verta paminėti, jog G. Radzevičius savaitės naudingiausiųjų penketuke buvo vienintelis žaidėjas, kurio komanda per savaitę rungtyniavo vieną kartą. Kiti keturi krepšininkai žaidė dvejas rungtynes.

Į penketuką pateko gynėjas Arnas Velička (Prienų „CBet“), puolėjai Zachas LeDay ir Jockas Landale`as (abu – Kauno „Žalgiris“) ir centras Evaldas Kairys (Vilniaus „Rytas“).

Karjeros rekordus praėjusią savaitę gerino po metų pertraukos į Lietuvą rungtyniauti grįžęs A. Velička. Nors savaitės viduryje jo atstovaujama Prienų komanda namuose 78:87 neprilygo Vilniaus „Rytui“, tačiau pats įžaidėjas sužaidė sėkmingiausias savo karjeros Lietuvoje rungtynes.

Čia jis pelnė 16 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 11 varžovų pražangų ir iš viso surinko 25 naudingumo balus.

Tiek taškų, tiek naudingumo balų grafose tai buvo geriausios krepšininko rungtynės Lietuvoje.

Dar vieną asmeninį rekordą A. Velička pagerino sekmadienio dvikovoje Prienuose su Alytaus „Sintek–Dzūkija“.

Čia žaidėjas puikiai skirstė kamuolius savo komandos draugams ir iš viso surinko 9 rezultatyvius perdavimus, taip pasiekdamas geriausią savo rezultatą Lietuvoje.

Žaidėjas taip pat vėl surinko 16 taškų, išprovokavo 8 alytiškių pražangas ir, sukaupęs 22 naudingumo balus, padėjo savo komandai iškovoti pirmąją sezono pergalę 88:72.

Per du mačus rinkęs po 23,5 naudingumo balus A. Velička penketuke užima įžaidėjo vietą.

Du žaidėjus į šios savaitės penketuką delegavo Kauno „Žalgiris“, per savaitę iškovojęs dvi nesunkias pergales. Šalies čempionai namuose 81:47 nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“ bei išvykoje 83:57 nesunkiai susitvarkė su Kėdainių „Nevėžiu“.

Ryškiausiai pergalinguose susitikimuose žibėjo komandos naujokai Z. LeDay ir Jockas Landale`as.

Amerikietis į pasvaliečių krepšį įmetė 9 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 14 naudingumo balų, o Kėdainiuose mačą baigė su 18 taškų (6/6 dvit.) ir 22 naudingumo balais. Per dvejas rungtynes Z. LeDay kaupė po 18 naudingumo balų ir taip pat gavo vietą penketuke.

Dar sėkmingiau už savo bendraklubį šią savaitę rungtyniavo J. Landale`as. Australas „Pieno žvaigždes“ baudė surinkęs 11 taškų, atkovojęs tiek pat kamuolių ir išprovokavęs 8 varžovų pražangas ir mačą baigė su 24 naudingumo balais. Kėdainiuose krepšininkas įmetė 13 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 18 naudingumo balų.

Žaidėjo naudingumo vidurkis per dvejas rungtynes siekė 21 balą ir tai garantavo jam vietą penketuke.

Naudingiausių penketuką šią savaitę užbaigia „Ryto“ centras Evaldas Kairys.

Aukštaūgis savaitės viduryje Prienuose sužaidė geriausias savo karjeros rungtynes, per kurias pelnė 24 taškus (8/8 dvit.), atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo tiek pat pražangų, blokavo 5 metimus ir dvikovą baigė su 36 naudingumo balais. Krepšininkas karjeros rekordus fiksavo taškų, blokuotų metimų ir naudingumo kategorijose.

Kiek sunkiau žaidėjui susiklostė šeštadienio rungtynės Vilniuje su Klaipėdos „Neptūnu“, čia vidurio puolėjas surinko 4 taškus ir 7 naudingumo balus. Vilniečiai net ir be didesnio E. Kairio indėlio svečius iš pajūrio nugalėjo 85:75.

Pats E. Kairys per dvejas rungtynes rinko po 21,5 naudingumo balo ir penketuke užima vidurio puolėjo vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)