16 taškų pelnęs atakuojantis gynėjas padėjo vilniečiams susikrauti pranašumą pirmoje rungtynių dalyje, o ketvirtame kėlinyje jo tritaškis nutraukė grėsmingą „Neptūno“ spurtą.

Šeimininkai laimėjo 85:75, o P. Cruzas tapo ne tik rezultatyviausiu nugalėtojų gretose, bet ir gražiausio epizodo autoriumi: 191 cm ūgio vijurkas prasimesdamas kamuolį tarp kojų sudraskė varžovų gynybą ne prasčiau nei kadaise tai futbolo aikštėje darydavo jo tautietis Cuauhtemocas Blanco.

„Manau, kad jis bus vienas tų žaidėjų, kuriais bus galima pasitikėti sudėtingose situacijose, kurie galės individualiai spręsti reikalus – priklausomai nuo to, su kuo žaisime ir kas bus tiesioginiai oponentai.

Kviesdami Pako norėjome antros pozicijos žaidėjo, kuris gerai varytųsi kamuolį ir būtų metikas. Visko viename negausime, bet keletą stipriųjų pusių su juo įgavome. O svarbiausia yra tai, kad jis ir kiti žaidėjai ateina į treniruotes nusiteikę taip, kaip kiekvienas treneris svajoja“, – komentavo D. Adomaitis.

Vis dėlto po rungtynių jis dalino ne tik pagyras. Įpusėjus paskutiniam ketvirčiui iš „Ryto“ turėtos 21 taško persvaros beliko 3 taškai. Ir nors vicečempionai su rimčiausiu iš šiame sezone kol kas patirtų iššūkių susitvarkė gana užtikrintai, visiškai išvengti nepageidaujamos intrigos nepavyko.

Daugiausiai priekaištų rungtynių metu teko išklausyti Martynui Echodui – nesuspėjęs laiku prasižengti prieš Gytį Masiulį ir leidęs šiam pelnyti du taškus iš po krepšio vidurio puolėjas buvo trenerio be skrupulų aprėktas.

„Iki trečio kėlinio vidurio labai drausmingai žaidėme abiejose aikštės pusėse. Vėliau varžovai kažkiek rizikavo, ėjo va bank, ir jiems tai pasiteisino. Bet tiesiog yra situacijos, kai privalome prasižengti.

Tai neramina, nors gal ir normalu tokioje sezono stadijoje, ypač kai komandoje yra naujų žaidėjų, nepažįstančių priešininkų, nežinančių jų stipriųjų pusių. Dėl to prieš metiką kartais gindavomės atsitraukę, per agresyviai pasitikdavome veržtis sugebantį varžovą. Bet laiku prasižengti reikia bet kokiu atveju“, – kalbėjo D. Adomaitis, kurio auklėtiniai kitą savaitę atidarys Europos taurės varžybų sezoną, antradienį namuose priimdami Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija).

Tuo metu „Neptūno“ vairininkas Tomas Rinkevičius apgailestavo dėl nepavykusios dvikovos pradžios ir įžvelgė psichologinę pralaimėjimo pusę, tačiau kalbėjo ir apie taktiką.

„Startavome labai blogai, kai kuriais momentais paprasčiausiai pralaimėjome kontakto lygiu, tarsi bijotume žaisti. Žaidėjams trūksta pasitikėjimo: pametėme kamuolį lygioje vietoje, perdavimas lėkė tiesiai į užribį. Vien pirmame kėlinyje varžovai puolime atkovojo 8 kamuolius, mes – vieną. Kartais net sunku suprasti buvo.

Tik pabaigoje nebemačiau baimės žaidėjų veiduose: kas buvo aikštėje, tie kovojo, ir tai džiugina. Kaip treneris, pamačiau kai kurių naujų dalykų, kurie suveikė geriau nei bandyti pradžioje. Pakeitėme penketą, pakoregavome gynybos sistemą, ir tai padėjo grįžti į rungtynes. Bent jau puolime tikrai pasidarėme įdomesni“, – analizavo T. Rinkevičius.

„Neptūnas“ atsitiesė žaisdamas „žemu“ penketu, kuriame vidurio puolėjo poziciją užėmė 20 taškų pasižymėjęs G. Masiulis.

Kitiems klaipėdiečių aukštaūgiams viešnagė Vilniuje pavyko žymiai prasčiau. Ir jei T. Rinkevičius neturėjo jokių pretenzijų Simui Galdikui, kuris žaidė nepaisant nugaros skausmų – pasak trenerio, 50 proc. savo galimybių, to nepasakysi apie komandos naujoką Andre Williamsoną.

29-erių 202 cm ūgio krepšininkas antrose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse iš eilės darė daugiau žalos nei naudos komandai ir per 15 minučių surinko -3 naudingumo balus.

Vis dėlto Krepšinis.lt paklaustas, ar pasikvietęs šį legionierių dar nesigaili išmetęs pinigų į balą, T. Rinkevičius tikino nepraradęs tikėjimo amerikiečiu.

„Nesvarbu, kaip kas dabar žaidžia. Tikiu kiekvienu žaidėju. Yra ir kitų, iš kurių laukiu daugiau, nepaisant to, tikiu, kad jie dar parodys, ką gali“, – sakė „Neptūno“ vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)