Prieš kitą savaitę prasidedantį 2019-2020 m. Eurolygos sezoną ir startuojančias Vokietijos pirmenybes ALBA išplatino oficialų pranešimą, kuriame paaiškino savo sprendimo priežastis.

Anot klubo, 25-erius metus gyvavusią ALBA šokėjų komandą nuspręsta išformuoti atsižvelgiant į „šių dienų realybę“.

„Per paskutinius 25-erius metus ALBA šokėjos atliko puikų darbą. Jos ne kartą buvo apdovanotos ir įvertintos – laikomos viena geriausių šokėjų grupių Europoje. Šokėjos dirbo sunkiai, džiugindavo arenoje susirenkančius sirgalius.

Aš noriu joms padėkoti ir išreikšti klubo poziciją – mes nusprendėme, kad jaunų ir patrauklių moterų, pritraukiančių dėmesį pertraukėlių metu, pasirodymas aikštėje šiais laikais nebėra priimtinas reiškinys.

Susidarė įspūdis, kad mūsų namų rungtynėse moterys yra atsakingos tik už linksminimą per pertraukėles, o vyrai tuo metu žaidžia krepšinį“, – teigė klubo vykdantysis direktorius Marco Baldi.

Berlyno ALBA šokėja

Anot jo, klubo vizija – stiprinti mergaičių ir moterų krepšinio sekcijas.

„Mūsų klubo vizija yra aiški: norime įkvėpti tiek merginas, tiek vaikinus lankyti treniruotes. Ateityje mes norime matyti merginas-krepšininkes. Tokias, kurios taptų pavyzdžiu kitiems.

Mes jau dabar esame įsteigę vieną iš didžiausių mergaičių ir moterų krepšinio sekcijų Vokietijoje. Praėjusiais metais mūsų moterų komanda pakilo į II Bundeslygą. Stengsimės stiprinti ją ir manome, kad po kelių metų ji kovos dėl šalies čempionių titulo“, – dėstė M. Baldi.

Šį sezoną Berlyno komandos marškinėlius ir toliau vilkės Rokas Giedraitis.

Pirmas Eurolygos rungtynes Vokietijos komanda spalio 4 d. namie žais su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Kaip per pertraukėles bandys „užimti“ publiką, Berlyno klubas kol kas neinformavo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)