Baskų klubas paskutiniais metais tapo bene neparankiausiu „Žalgiriui“ varžovu visoje Eurolygoje.

Nors keitėsi varžovų treneriai, atvyko ir išvyko žaidėjai, per praėjusius du sezonus Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai „Baskonia“ komandai pralaimėjo visus keturis tarpusavio susitikimus ir nesėkmės vidutiniškai būdavo patiriamos 13,7 taško skirtumu.

Paskutinį kartą „Žalgiris“ baskams nusileido šių metų vasario 28-ąją, kai Vitorijos ekipos vairą iš Pedro Martinezo jau buvo perėmęs kroatas Velimiras Perasovičius.

Per vasarą savo veidą pakoregavusią Baskijos regiono komandą jis treniruos ir šiame sezone.

Iš pagrindinės pernykštės sudėties žaidėjų vasarą Vitorijos klubą paliko į Tenerifę persikėlęs įžaidėjas Marcelinho Huertas, vidurio puolėjas Vincentas Porier išvyko rungtyniauti į NBA lygą, o gynėjas Darrunas Hilliardas ir puolėjas Johannesas Voigtmannas savo karjeras tęs Maskvos CSKA gretose.

Ryškesniais „Baskonia“ naujokais tapo prieš keletą sezonų ir „Žalgirio“ akiratyje buvęs, o pernai Kazanės UNIKS gretose žibėjęs amerikietis gynėjas Pierria Henry, 220 cm ūgio milžinas iš Senegalo Youssupha Fallas, sunkusis krašto puolėjas iš Italijos Achille Polonara, dar vienas priekinės linijos žaidėjas – 210 cm ūgio amerikietis Michaelas Erickas ir lietuvių kilmės kanadietis puolėjas Nikas Stauskas.

NBA lygoje vietos taip ir neradusiam 198 cm ūgio snaiperiui tai bus debiutinis sezonas Eurolygoje.

Visgi, kaip atskleidė „Baskonia“ treneris V. Perasovičius, 25-erių metų N. Stauskas greičiausiai praleis pirmąsias Eurolygos rungtynes su „Žalgiriu“.

Jei P. Henry po traumos pasveiko ir šį penktadienį jau turėtų žaisti Ispanijos ACB lygos pirmojo turo rungtynėse su Madrido „Estudiantes“, N. Stauskas vis dar nedalyvauja treniruotėse ir iki susitikimo su „Žalgiriu“ sugrįžti į rikiuotę veikiausiai nesuspės.

„Kaip ir visiems, pasiruošti sezonui trūko laiko, nes beveik visus žaidėjus sudėtyje turime tik nepilną savaitę. Tačiau taip jau būna, kai tavo komandoje rungtyniauja krepšininkai iš rinktinių (du „Baskonia“ argentiniečiai – Luca Vildoza ir Patricio Garino – su savo komanda nužygiavo iki pat pasaulio čempionato finalo). Reikės laiko, kad visi susižaistų, bet sezoną pradedame gana neblogos nuotaikos. Turime individualiai pajėgių žaidėjų, bet viso sezono metu turėsime tobulėti kaip kolektyvas“, – kalbėjo V. Perasovičius.

Paklaustas, kokį žaidimo stilių šį sezoną propaguos „Baskonia“, treneris atsikvėpė.

„Turime individualiai pajėgių žaidėjų, gerų metikų, kaip jau įprasta bandysime žaisti greitą krepšinį, kuriame bus svarbūs tritaškiai. Tačiau, kai aikštėje bus Y. Fallas, turėsime prie to derintis ir žaisti kiek lėčiau. Manau, kad apie tai kol kas kalbėti ankstoka“, – pažymėjo jis.

„Žalgiris“ rungtynes su „Baskonia“ spalio 4 d. pradės 20 val.

„Baskonia“ ekipos sudėtis
(žaidėjas, pozicija, ūgis)

N. Stauskas NBA naujokų biržoje 2014-aisiais buvo pašauktas 8 -uoju numeriu, bet nuo tada periodiškai keitė komandas, nė vienoje ekipoje neužsibuvo, o per 2018-2019 m. sezoną spėjo ir Portlando „Trail Blazers“, ir Klivlando „Cavaliers“ gretose.

Vidutiniškai per savo karjerą NBA snaiperis žaidė po 14,3 min., pelnė po 5,5 taško, atkovojo po 1,6 kamuolio, o tritaškius metė 42 proc. taiklumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)