Kaip informuoja tinklalapio „BasketNews.lt“ redaktorius Jonas Miklovas, treneris pats nori užimti šį postą, kliūčių jam neturėtų daryti ir Rusijos klubas Permės „Parma“, kuriame lietuvis darbuojasi nuo šio sezono pradžios.

Dar praėjusią savaitę LKF paskelbė, kad federacijos prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas buvo susitikę su K. Maksvyčiu ir kartu aptarė jo galimybes treniruoti Lietuvos rinktinę.

Pats K. Maksvytis dabartinės situacijos nekomentuoja.

Primename, kad po pasaulio čempionato Lietuvos rinktinę paliko Dainius Adomaitis, ją treniravęs nuo 2016-ųjų.

K. Maksvytis ilgus metus treniravo „auksinę“ Lietuvos krepšinio jaunimo kartą, su kuria laimėjo U-16, U-18, U-20 Europos čempionatus, taip pat pasaulio U-19 krepšinio čempionatą Rygoje 2011-aisiais.

Iš tos kartos krepšininkų Lietuvos rinktinei pasaulio čempionate Kinijoje atstovavo Jonas Valančiūnas, Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis, Arnas Butkevičius.

2011-2012 m. K. Maksvytis treniravo Vilniaus „Sakalus“, 2012-2015 ir 2017-2019 m. – Klaipėdos „Neptūną“, 2015-2017 m. jis stovėjo prie Panevėžio „Lietkabelio“ vairo.

Artimiausias naujojo rinktinės trenerio laukiantis darbas – atranka į 2021-ųjų Europos čempionatą, prasidėsianti vasarį.

Kitą vasarą jam teks iššūkis su rinktine varžytis olimpiniame atrankos turnyre prieš žaidynes Tokijuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)