Kroatijos žiniasklaida praneša, kad šios Balkanų valstybės krepšinio federacija yra pasiruošusi kreiptis į šalies vadovus ir, jiems padedant, natūralizuoti vieną iš geriausių Eurolygos gynėjų – 26-erių metų amerikietį Shane'ą Larkiną.

Tikimasi, kad Stambulo „Anadolu Efes“ įžaidėjas, praėjusį sezoną tapęs Eurolygos vicečempionu ir geriausiu finalo ketverto žaidėju, sutiks priimti Kroatijos pilietybę ir padės komandai kovojant dėl bilieto į Tokijo olimpiadą atrankos varžybose.

Basketball.hr praneša, kad apie šią idėją jau yra informuotas pats krepšininkas, kurį kroatų pasiūlymas sudomino.

„Būtų nuostabu sudalyvauti olimpinėse žaidynėse, tai yra kiekvieno sportininko svajonė. Man patinka ši idėja. Žinoma, būtų maloniausia atstovauti JAV rinktinei, bet, žinant situaciją, tikrai neatmetu galimybės padėti Kroatijai. Reikės pagalvoti, nes yra įvairių faktorių, tačiau iš esmės pati idėja mane labai sudomino“, – cituojamas Sh. Larkinas.

Sh. Larkinas nebūtų pirmasis natūralizuotas užsienietis Kroatijos rinktinės sudėtyje. Kroatijos nacionalinės komandos garbę jau yra gynę amerikiečiai gynėjai Dontaya Draperis, Oliveris Lafayette'as.

Primename, kad atnaujintame FIBA reitinge kroatai yra klasifikuojami 14-oje pozicijoje.

Primename, kad kitą vasarą vyksiančioje olimpinėje atrankoje dėl paskutinių keturių kelialapių varžysis 24 ekipos.

16 komandų, tarp jų – ir Lietuva, tokią teisę pelnė pasaulio čempionate. Likusias aštuonias vietas FIBA užpildė padalindama po du kvietimus keturioms kontinentinėms zonoms. Jie atiteko šalims, užimančioms aukščiausias vietas FIBA reitinge iš tų, kurios į olimpinės atrankos turnyrus nepateko Kinijoje.

Taip į atranką pakviestos Kroatija ir Slovėnija (Europa), Angola ir Senegalas (Afrika), Meksika ir Urugvajus (Šiaurės ir Pietų Amerika), Kinija ir Pietų Korėja (Azija ir Okeanija).

Primename, kad pasaulio čempionate galimybę pakovoti dėl vietos olimpinėse žaidynėse užsitikrino Serbija, Lietuva, Graikija, Rusija, Italija, Turkija, Vokietija, Čekija, Lenkija, Brazilija, Venesuela, Puerto Rikas, Dominika, Kanada, Tunisas, Naujoji Zelandija.

Tiesioginius kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes iškovojo Ispanija, Argentina, Prancūzija, Australija, JAV, Nigerija, Iranas, olimpiadoje šeimininkų teisėmis žais Japonijos rinktinė.

Olimpiniai atrankos turnyrai vyks kitų metų liepą. 24 komandos bus suskirstytos į 4 grupes po 6, bilietus į Japoniją iškovos kiekvienos grupės laimėtojai.

Apie vieno iš atrankos turnyrų organizavimą mąsto ir Lietuvos krepšinio federacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)