„Kibirkšties“ komanda turnyre pasiekė 2 pergales ir patyrė 1 nesėkmę, tačiau ji nesutrukdė užimti pirmosios vietos. Vilnietės 72:46 nepaliko vilčių Nur Sultano „Astana Tigers“ komandai iš Kazachstano, 70:66 palaužė Gdansko „Politechnika“ ekipą iš Lenkijos, o paskutiniame mače, kuriame vertėsi be lyderių, 62:68 nusileido Liepojos „Liepaja/LSSS“ komandai iš Latvijos.

„Galėjome pagaliau vertis visa sudėtimi ir man patiko vaizdas, kurį mačiau aikštėje, – sakė „Kibirkšties“ komandos vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas. – Vyresnes krepšininkes labai gerai papildo jaunimas, jaučiasi pasitikėjimas savimi, užtikrintumas. Nenorime čia girtis, tačiau man kaip treneriui yra malonu, kai komanda sugeba įvykdyti visus nurodymus“.

Geriausia turnyro krepšininke buvo pripažinta gynėja Gabrielė Šulskė, ji per pergalingas rungtynes pelnė 20 ir 17 taškų, o paskutinėse rungtynėse treneriai leido pailsėti ir ji aikštėje praleido tik 5 minutes. „Kibirkšties“ vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė taip pat pateko į simbolinį geriausių žaidėjų penketą.

„Džiugu, kad turime patyrusias Gabrielę Šulskę ir Kristę Druskytę, krepšinio pasaulio jau mačiusi Daugilė Šarauskaitė. Tačiau esame jauna, greita ir mobili komanda, tokia kokia man patinka, – vardino A.Paulauskas. – Komandos pasirodymu savaitgalį Druskininkuose esu patenkintas, aišku, visada gali atrasti kas nepatinka, tačiau aš labiau stengiuosi žiūrėti į pozityvius dalykus. Kai kurie dalykai, pavyzdžiui, gynyba, dar nefunkcionuoja tobulai, tačiau mes treniruotėse kol kas šioje srityje mažiausiai dirbome“.

„Kibirkšties“ rezultatai:

„Kibirkštis“ – „Astana Tigers“ 72:46 (Gabrielė Šulskė 20 tšk., Daugilė Šarauskaitė 18 tšk ir 10 atk. kam., Justina Kraujūnaitė ir Klaudija Serkevičiūtė po 8 tšk.);

„Kibirkštis“ – „Politechnika“ 70:66 (Gabrielė Šulskė 17 tšk., Daugilė Šarauskaitė 13 tšk ir 11 atk. kam., Kristė Druskytė 11 tšk.);

„Kibirkštis“ – „Liepaja/LSSS“ 62:68 (Justina Miknaitė 15 tšk., Justina Kraujūnaitė 12 tšk. ir 10 atk. kam., Emilija Grigaliūnaitė ir Eglė Zabotkaitė po 6 tšk.).

Galutinė turnyro lentelė

1. „Kibirkštis“ 2 pergalės/1 pralaimėjimas
2. „Astana Tigers“ 2/1
3. „Politechnika“ 1/2
4. „Liepaja/LSSS“ 1/2

Oficialiai sezoną „Kibirkšties“ komanda pradės pirmą spalio savaitgalį, kai spalio 4 d. namuose priims Talino „Ulikool“ ekipą iš Estijos, o spalio 5 d. susigrums su Rygos TTT iš Latvijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)