Ketvirtą vietą pasaulyje užėmusiems australams turnyre Kinijoje po 6,3 taško ir 3,4 atkovoto kamuolio rinkdavęs rinktinės debiutantas ruošiasi savo profesionalo karjeros antrajam sezonui.

Apie tai ir kitus dalykus J. Landale‘as dalijosi mintimis interviu „Žalgiris TV“.

„Vyrukai iš Lietuvos tikrai moka žaisti krepšinį. Lietuvos rinktinė yra viena iš stipriausių Europoje, – prisimindamas mačą Kinijoje su Lietuvos rinktine, kuriame įmetė 10 taškų, kalbėjo J. Landale‘as. – Čia užgimsta daug aukšto lygio žaidėjų. Marius Grigonis prieš mūsų rinktinę pelnė 18 ar 20 taškų ir mums sunkiai sekėsi jį sustabdyti. Žinau, kad šie vyrukai tikrai gali žaisti gerai ir jie tai jau spėjo įrodyti savo karjerose.“

Kauno klubas tinklus ant J. Landale‘o, kuris pirmąjį profesionalo karjeros sezoną pradėjo Belgrado „Partizan“ (Serbija) ekipoje, užmetė dar 2018–2019 m. sezone. Debiutavęs Europos taurės turnyre, Serbijos klubui krepšininkas pelnydavo po 11,2 taško bei atkovodavo po 6,5 kamuolio.

Žaidėjas tikina, jog ankstyvas dėmesys iš „Žalgirio“ klubo buvo labai malonus.

„Žalgiris“ su manimi susisiekė anksti. Jie išreiškė susidomėjimą bei norą susieti ateitį su manimi. Buvo ypač smagu sulaukti tokios galimybės, kadangi baigęs universitetą Europoje žaidžiau tik vieną sezoną. Nesitikėjau, kad šuolis įvyks taip greitai. Buvo tikrai gera žinoti, kad toks klubas kaip „Žalgiris“ domisi manimi ir nori pasirašyti sutartį“, – tvirtino 23-ejų 211 cm ūgio žaidėjas.

Bendraudamas su „Žalgiris TV“ krepšininkas teigė, jog laukia debiuto „Žalgirio“ gretose ir greito įsiliejimo į komandos žaidimo braižą, kuris, anot J. Landale‘o, yra labai artimas pačiam aukštaūgiui.

„Girdėjau tik gerus dalykus apie trenerių štabą bei komandos žaidimo braižą, kuris, manau, bus man tinkamas. „Žalgiris“ žaidžia greitą krepšinį ir daug dalinasi kamuoliu. „Žalgiryje“ niekas nepaliekamas pašonėje ir visi įtraukiami į žaidimą. Tokios komandos puolimą sustabdyti itin sunku, o tai man patinka. Kalbant iš krepšinio pusės, manęs nereikėjo ilgai įtikinėti prieš pasirašant sutartį su tokio žaidimo stiliaus ekipa“, – kalbėjo naujasis žalgirietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)