2003-ųjų NBA naujokų biržoje 2-uoju numeriu pašauktas, tačiau nei JAV, nei vėliau Serbijos rinktinėje nepritapęs ir ekscentrišku elgesiu pagarsėjęs 213 cm ūgio vidurio puolėjas nusprendė apsivilkti antroje savo gimtosios šalies lygoje žaisiančios Novi Sado miesto komandos marškinėlius.

D. Miličičius paskutinį kartą NBA lygoje žaidė dar 2012-aisiais, vėliau save išbandė profesionalaus žvejo, kikboksininko ir ūkininko amplua.

Didelį ūkį, kuriame augina obuolius ir vyšnias, D. Miličičius Serbijoje turi ir dabar.

Tuo metu Ispanijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad šalies čempionas Madrido „Real“ klubas išreiškė susidomėjimą pasaulio krepšinio pirmenybėse itin sėkmingai žaidusiu Argentinos veteranu Luisu Scola.

Pranešama, kad su 39-erių veteranu, planetos pirmenybėse vidutiniškai pelniusiu po 14,9 taško ir atkovojusiu po 8,1 kamuolio, jau kurį laiką kontaktuoja „Real“ klubo krepšinio sekcijos vadovas Juanas Carlosas Sanchezas, tinklus ant argentiniečio užmetęs dar prieš planetos pirmenybes.

Praėjusį sezoną L. Scola žaidė Kinijoje, Šanchajaus „Sharks“ komandoje. Jeigu gandai pasitvirtintų ir veteranas nuspręstų persikelti į Ispaniją, jis taptu ketvirtu argentiniečiu „Real“ gretose – kitą sezoną šioje ekipoje žais Facundo Campazzo, Gabrielis Deckas ir Nicolas Laprovittola.

Visgi manoma, kad prioritetą veteranas teiks Kinijos lygai, kurioje jis gauna itin solidų atlyginimą ir išskirtines treniruočių sąlygas.

L. Scola Europoje žaidė 1998-2007 m., kai atstovavo Vitorijos „Baskonia“ komandai. „Real“ klubas jį prisivilioti bandė dar prieš penkerius metus, tačiau sutarti dėl abi puses tenkinančių sąlygų nepavyko.

Planetos pirmenybėse Kinijoje L. Scola su Argentinos rinktine iškovojo sidabro medalius ir kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes. Manoma, kad būtent po jų nepailstantis veteranas ir turėtų užbaigti savo profesionalo karjerą.

Kinijoje L. Scola kartu su ispanais Ricky Rubio, Marcu Gasoliu, prancūzu Evanu Fournier ir serbu Bogdanu Bogdanovičiumi buvo išrinktas į simbolinį geriausių turnyro žaidėjų penketą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)