Šią vasarą Eurolygos klubus papildė daugybė pajėgių krepšininkų. Nemaža dalis jų į Eurolygą sugrįžta, o kita dalis turnyre žais pirmą kartą. Debiutantus pozityviai nuteikti gali praėjusio sezono tendencijos: keturi praėjusio sezono naujokai (Derrickas Williamsas, Jordanas Mickey, Jeremy Evansas ir Tarikas Blackas) buvo naudingiausių lygos žaidėjų dvidešimtuke.

Eurolygos pateikiamas labiausiai intriguojančių 2019-2020 metų sezono debiutantų dešimtukas:

10. Amine Noua (Vilerbano ASVEL)

Jis yra viskas, ko treneris nori iš modernaus aukštaūgio. A. Noua yra aukštas, atletiškas ir puikus metikas. Be to, jam dar tik 22-eji. A. Noua tobulėja kiekvieną sezoną, o jo turimi įgūdžiai gali leisti jam tapti vienu geriausių sunkiųjų krašto puolėjų Europoje.

9. Jonas Jerebko (Maskvos srities „Chimki“)

Švedas grįžta į Europą po dešimtmečio, kurį jis praleido NBA lygoje. Galima neabejoti, kad puolėjo žaidimo stilius ir turima patirtis turės milžinišką įtaką Rusijos komandai. Praėjusį sezoną „Golden State Warriors“ garbę gynęs atletas labiausiai yra gerbiamas už atkovotus kamuolius ir tritaškius.

8. Shelvinas Mackas (Milano „Armani Olimpia“)

Jis į madų sostinę atvyko po aštuonių sezonų NBA. Milane amerikietis dalinsis minutes su Sergio Rodriguezu ir Nemanja Nedovičiumi, o treneris Ettore Messina tikrai ras būdų, kaip išnaudoti šių gynėjų stipriąsias savybes. S. Mackas yra stiprus, solidžiai ginasi ir turi gerą metimą.

7. Quincy Acy (Tel Avivo „Maccabi“)

Septynis sezonus NBA lygoje praleidęs puolėjas už Atlanto gerbėjų buvo mylimas dėl savo nesibaigiančio atsidavimo ir pastangų. Nors yra 201 cm ūgio, dėl savo kovingumo Q. Acy gali žaisti ir vidurio puolėjo pozicijoje. Pastaruoju metu amerikietis patobulino ir savo pataikymą iš toli.

6. Rokas Giedraitis (Berlyno ALBA)

Praėjusį sezoną į Europos taurės geriausių žaidėjų simbolinį penketą išrinktas puolėjas padėjo Berlyno klubui pasiekti turnyro finalą. 27-erių lietuvis yra klasikinis „viską darantis“ žaidėjas, kuris yra puikus metikas, snaiperis ir kamuolių vagis.

R. Giedraičio tėvas Robertas buvo Lietuvoje gerbiamas įžaidėjas. Jis vienu metu treniravo savo sūnų bei padėjo jam atskleisti turimus talentus. Galima tikėtis, kad R. Giedraitis bus vienas ALBA lyderių. Krepšininkas su Lietuvos rinktine dalyvavo pasaulio čempionate.

5. Nigelas Hayesas (Kauno „Žalgiris“)

Jis praėjusį sezoną debiutavo Europoje demonstruodamas įspūdingą taiklumą Europos taurės turnyre. 24-erių puolėjas Stambulo „Galatasaray“ klube buvo antras pagal atkovotus kamuolius, trečias pagal perimtus kamuolius ir ketvirtas pagal rezultatyvius perdavimus, jau nekalbant apie tai, jog pagal rezultatyvumą ir naudingumą jis buvo tarp dešimties geriausiųjų visame turnyre.

Be techninių įgūdžių, N. Hayesas turi greitį ir taiklumą, leidžiančius žaisti lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, tačiau tuo pačiu jis turi ir jėgą bei dydį, leidžiančius rungtyniauti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Amerikietis turės daug „mismatch“ situacijų, kuriomis Šarūnas Jasikevičius tikrai stengsis pasinaudoti.

4. Kosta Koufos (Maskvos CSKA)

Patyręs graikas yra klasikinis vidurio puolėjas, dėl savo ūgio galintis būti didele problema po krepšiu. Be to, jis gerai skirsto perdavimus bei turi metimą iš vidutinio nuotolio. Per 11 sezonų NBA lygoje K. Koufos įrodė, jog yra nuostabus metimų blokuotojas bei kovotojas dėl atšokusių kamuolių puolime.

3. Gregas Monroe (Miuncheno „Bayern“)

Kuomet daug komandų nori žaisti su mažesniais ir greitesniais vidurio puolėjais, „Bayern“ eina prieš srovę ir pasikviečia patyrusį G. Monroe. Devynis sezonus pastoviu starto penketo žaidėju NBA lygoje buvęs aukštaūgis nuolat buvo vienas geriausių lygos kovotojų dėl kamuolių. Amerikietis turi didelę jėgą, o apsuptas dviejų gynėjų gali ir protingai atiduoti kamuolį bendraklubiui.

2. Luke'as Sikma (Berlyno ALBA)

Europos taurės MVP rado savo laimę Vokietijos sostinėje ir Aito Garcia Reneseso žaidimo schemose. Amerikietis praėjusį sezoną Europos taurėje buvo vienas lyderių ne tik pagal naudingumą, bet ir pagal atkovotus kamuolius, perimtus kamuolius bei rezultatyvius perdavimus. NBA legendos Jacko Sikmos sūnus tapo ALBA sėkmės receptu.

1. Jimmeris Fredette'as (Atėnų „Panathinaikos“)

Eurolyga po ilgos pertraukos turi naują taškų mašiną. Pastaraisiais metais du kartus rezultatyviausiu ir kartą naudingiausiu Kinijos lygos krepšininku tapęs J. Fredette'as iškart yra vienas favoritų ateinantį sezoną laimėti Alphonso Fordo vardo apdovanojimą.

Galima neabejoti, jog snaiperis padovanos Eurolygos sirgaliams ne vieną įsimintiną momentą. Amerikietis Europoje žais pirmą kartą, tačiau su Nicko Calatheso pagalba elitinius taškų rinkimo įgūdžius jis tikrai demonstruos ir čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)