Svečiai startavo itin galingai ir sužaidus 5 minutes pirmavo net 14:2. Vis dėlto „Lietkabelis“ kitą kėlinio pusę gynėsi pagirtinai ir po pirmųjų 10 žaidimo minučių jau buvo priekyje – 22:20. Antrame ketvirtyje jau panevėžiečiai tvirtai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir į pertrauką išėjo su dviženkle atsarga – 51:41.

Antroje dvikovos dalyje „Runa“ neturėjo jokių prošvaisčių – „Lietkabelio“ atotrūkis perkopė 20 taškų, o pasireikšti gavo visi, išskyrus traumą besigydantį Stefaną Sinovecą.

Nugalėtojams 23 taškus pelnė Femi Olujobi, 12 – Kendrickas Brownas, 11 – Tomas Dimša, po 10 – Margiris Normantas ir Marius Valinskas.

Penktadienį Nenado Čanako auklėtiniai išbandys jėgas su Ventspilio „Ventspils“, o jau rugsėjo 16-17 dienomis jų laukia Raimundo Sargūno taurės turnyras „Cido“ arenoje.

Pasiruošimą sezonui tęsiančios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ draugiškose rungtynėse Rygoje 83:92 (22:27, 22:19, 13:23, 26:23) nusileido Kijevo „Basket“ klubui iš Ukrainos.

Pirmoje mačo dalyje vyko lygi kova (44:46), tačiau po pertraukos „spurtavę“ ukrainiečiai prieš lemiamą kėlinį susikrovė dviženklę persvarą – 57:69.

Paskutinėje mačo atkarpoje Gedimino Petrausko auklėtiniai sumažino atsilikimą iki vienženklio, tačiau rungtynių baigties pakeisti nepavyko.

Pasvaliečių gretose debiutavęs Johnas Gillonas buvo rezultatyviausias dvikovos žaidėjas. Amerikietis aikštėje praleido 27 minutes ir per jas surinko 20 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei suklydo 4 sykius. 13 taškų pridėjo Paulius Petrilevičius.

Dabar „Pieno žvaigždės“ sugrįžta į Pasvalį, kur rugsėjo 12-ąją priims Maskvos „Runą“. Dar vienerias draugiškas rungtynes G. Petrausko auklėtiniai Pasvalyje sužais rugsėjo 14-ąją su Mikolajivo MBC.