„Reikia džiaugtis, kad „Neptūnas“ stiprėja akyse, – tinklalapiui bcneptunas.lt sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. – Džiugu, kad po „Neptūno“ vardu Klaipėdoje užtenka vietos ir daugiau kam, kas siejasi su krepšiniu. Manau, kad nuo šito pirmiausia laimi Klaipėda, kuri baigia pastatyti krepšinio piramidę ant tvirtų „Neptūno“ pečių.

Tuoj turėsime tą piramidę, kurioje saugiai, jaukiai ir patogiai tarpusavyje bendradarbiaus visos grandys – ne tik berniukų ir vyrų, bet ir merginų bei moterų srityje. Šioje situacijoje sustiprėja visi, o galiausiai laimi Klaipėda“.

„Neptūno“ moterų komandai vadovaus žaidžianti trenerė Andra Gabalytė, o komandos marškinėlius vilkės ir Europos merginų jaunučių (U16) čempionate ryškiausiomis spalvomis žibėjusi 13-metė Justė Jocytė.

Primename, kad J. Jocytė visai Lietuvai apie save pranešė Skopjėje vykusiame Europos jaunių merginų (iki 16 metų) čempionate, kur su šalies rinktine stebuklingai nužygiavo iki pat didžiojo finalo, o jame tik per plauką liko be aukso medalio ir MVP titulo.

Tačiau ir sidabras sukėlė tikrą euforiją tiek pačioms krepšininkėms, tiek ir jų pasakišką odisėją sulaikiusiems kvapą stebėjusiems lietuvių žiūrovams. Jie gausiai rinkosi sutikti į Vilnių grįžusių naujųjų šalies krepšinio herojų, pagrindinė kurių – net trejais metais jaunesnė už daugelį varžovių J. Jocytė, kuri viso turnyro metu metė po 20 taškų, o finale apskritai įskraidino net 33-is.

Kairiarankės Justės žaidimas, kažkuo primenantis Toni Kukočiaus ar net Jameso Hardeno stilių, nepaliko abejingų ne tik tarp paprastų gerbėjų, bet ir tarp krepšinio veikėjų. Aikčioja ir socialiniai tinklai.

Klaipėdos ekipoje artėjantį sezoną be A. Gabalytės ir J. Jocytės dar žais Agnė Černeckytė, Ligita Tamutytė, Dovilė Jankauskaitė, Kamilė Mickutė, Lina Mikelevičienė, Dalia Donskichytė, Dominyka Gerkytė, Brigita Gudelionytė.

„Džiaugiamės, kad po „Neptūno“ vėliava nuo šiol varžysis ir moterų komanda, nes Klaipėdai moterų krepšinis yra reikalingas“, – teigė „Neptūno“ klubo direktorius Vilius Sukonas. – Esame labai laimingi, kad miestas išreiškė tokį didelį pasitikėjimą klubu – tai parodo, kad dirbame teisinga linkme. Dirbsime dar sunkiau, kad visos piramidės grandys duotų kuo aukštesnių rezultatų“.

Justė Jocytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)