Galiausiai jų liko 53, arba apie 14 procentų iš visų 384 čempionato krepšininkų – toks NBA desantas artimiausias dvi savaites imperatoriaus Kinijos žemėje. O ar ją gali sudrebinti pastarųjų dviejų tokių turnyrų pusfinalininkė Lietuvos rinktinė su dviem NBA bokštais priešakyje?

Nuskambėjus pirmajam pasaulio taurės gongo dūžiui nuomonės dėl to išsiskiria: jei treneris Antanas Sireika garantuoja, kad lietuviai pargabens auksą, o TV komentatorius Vaidas Čeponis tiki, jog mūsiškiai nužygiuos bent iki pusfinalio, tai DELFI TV laidos „Krepšinio zonos“ dalyviai – treneris Tomas Purlys, NBA ekspertas Rokas Grajauskas ir žurnalistas Gediminas Inčiūra – prognozuoja, kad Lietuvos rinktinės kelionė šį kartą bus trumpa.

Koks likimas kinų dirbtuvėje laukia Lietuvos krepšinio kalvių bei kitų turnyro dalyvių? Pokalbis apie tai – naujausioje „Krepšinio zonoje“.

Grupės, NBA žaidėjų desantas jose ir prognozuojami scenarijai:

A grupė: Kinija, Lenkija, Venesuela, Dramblio Kaulo Krantas.

0 NBA žaidėjų

A grupės prognozė:

T. Purlys: 1. Kinija. 2. Lenkija.

R. Grajauskas: 1. Kinija. 2. Lenkija.

G. Inčiūra: 1. Lenkija. 2. Kinija.

B grupė: Argentina, Nigerija, Rusija, Pietų Korėja.

3 NBA žaidėjai. Nigerija (3): Al-Farouqas Aminu, Joshas Okogie, Chimezie Metu.

B grupės prognozė:

T. Purlys: 1. Argentina. 2. Nigerija.

R. Grajauskas: 1. Argentina. 2. Nigerija.

G. Inčiūra: 1. Nigerija. 2. Argentina.

C grupė: Ispanija, Puerto Rikas, Tunisas, Iranas.

5 NBA žaidėjai. Ispanija (4): Marcas Gasolis, Ricky Rubio, Willy Hernangomezas, Juancho Hernangomezas. Tunisas (1): Salahas Mejri.

C grupės prognozė:

T. Purlys: 1. Ispanija 2. Puerto Rikas.

R. Grajauskas: 1. Ispanija 2. Puerto Rikas.

G. Inčiūra: 1. Ispanija 2. Iranas.

D grupė: Serbija, Italija, Angola, Filipinai.

6 NBA žaidėjai. Serbija (4): Nikola Jokičius, Bogdanas Bogdanovičius, Nemanja Bjelica, Bobanas Marjanovičius. Italija (2): Danilo Gallinari, Marco Belinelli.

D grupės prognozė:

T. Purlys: 1. Serbija. 2. Italija.

R. Grajauskas: 1. Serbija. 2. Italija.

G. Inčiūra: 1. Serbija. 2. Italija.

E grupė: JAV, Turkija, Čekija, Japonija.

18 NBA žaidėjų. JAV (12): Kemba Walkeris, Donovanas Mitchellas, Jaylenas Brownas, Jaysonas Tatumas, Khrisas Middletonas, Mylesas Turneris, Marcusas Smartas, Harrisonas Barnesas, Brookas Lopezas, Joe Harrisas, Derrickas White'as, Masonas Plumlee. Turkija (3): Čedi Osmanas, Furkanas Korkmazas, Ersanas Ilyasova. Japonija (2): Rui Hachimura, Yuta Watanabe. Čekija (1): Tomašas Satoransky.

E grupės prognozė:

T. Purlys: 1. JAV. 2. Turkija.

R. Grajauskas: 1. JAV. 2. Turkija.

G. Inčiūra: 1. JAV. 2. Čekija.

F grupė: Graikija, Brazilija, Juodkalnija, Naujoji Zelandija.

5 NBA žaidėjai. Graikija (2): Giannis Antetokounmpo, Thanasis Antetokounmpo. Brazilija (2): Bruno Caboclo, Cristiano Felicio. Juodkalnija (1): Nikola Vučevičius.

F grupės prognozė:

T. Purlys: 1. Graikija. 2. Brazilija.

R. Grajauskas: 1. Graikija. 2. Naujoji Zelandija.

G. Inčiūra: 1. Graikija. 2. Juodkalnija.

G grupė: Prancūzija, Vokietija, Dominika, Jordanija.

8 NBA žaidėjai. Prancūzija (5): Rudy Gobertas, Evanas Fournier, Nicolas Batumas, Frankas Ntilikina, Vincentas Poirier. Vokietija (3): Dennisas Schroderis, Maxi Kleberas, Danielis Theisas.

G grupės prognozė:

T. Purlys: 1. Prancūzija. 2. Vokietija.

R. Grajauskas: 1. Prancūzija. 2. Vokietija.

G. Inčiūra: 1. Prancūzija. 2. Vokietija.

H grupė: Australija, Lietuva, Kanada, Senegalas.

8 NBA žaidėjai. Australija (4): Joe Inglesas, Patty Millsas, Aronas Baynesas, Matthew Dellavedova. Lietuva (2): Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas. Kanada (2): Cory Josephas, Khemas Birchas.

H grupės prognozė:

T. Purlys: 1. Australija. 2. Lietuva.

„Net ir be penkiolikos savo NBA žaidėjų Kanada nėra ta komanda, su kuria lietuviams bus lengva. Prisiminkime, kad kanadiečiai turi patį geriausią pasaulyje trenerį Nicką Nurse'ą. Įsivaizduokite, koks jis didelis autoritetas komandai ir kaip tai yra svarbu. Tarp Lietuvos ir Kanados bus tikras mūšis, kuriame gali daug lemti ir trenerių dvikova. Pasižiūrėsime, kaip bus. Pirmą vietą grupėje skiriu australams, o antrą turime mes paimti, nes kitu atveju mums visiems reikės labai rimtai susimąstyti.

Bet žvelgiant tolyn, mūsų patekimas į aštuonetą jau būtų jei ne sensacija, tai nemaža staigmena man. Pagal tai, kaip kol kas mes atrodome ir kaip žaidžiame, aplenkti Australiją ir Prancūziją arba Vokietiją antrame etape bus labai sudėtinga.“

R. Grajauskas: 1. Australija. 2. Lietuva.

„Kanados žaidimo kokybė nėra tokia didelė, o turima sudėtis tokia gili kaip lietuvių. Kanadiečiai labai nukraujavę. Tai – rinktinė, kuri nukentėjo labiausiai iš visų dėl NBA žaidėjų sprendimų. Todėl mano manymu, iš grupės tolyn turėtų eiti Australija ir Lietuva. O jeigu pralaimėtume tokiai Kanados sudėčiai, tai tikrai būtų smūgis.

Prancūzija yra labai galinga rinktinė su puikia sudėtimi. Žinoma, sirgsiu, žiūrėsiu, rėksiu ir norėsiu, kad laimėtume, čia nėra net klausimo, bet manau, kad būtent antrame etape ir baigsis lietuvių žygis šiame pasaulio čempionate.“

G. Inčiūra: 1. Australija. 2. Kanada.

„Aš pabūsiu liūdnojo veido riteriu. Mačiau keletą draugiškų Kanados rungtynių, tarp jų ir paskutines su JAV, kurios jiems nesusiklostė. Visgi manau, kad, nepaisant visų savo netekčių, Kanada žaidžia šiuolaikiškesnį krepšinį už Lietuvą ir yra atletiškesnė komanda. Todėl bijau, kad čia gali būti labai nemalonus siurprizas, nulemsiantis mūsų finišą tik trečioje grupės vietoje.“

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)