Melburno „Marvel“ stadione 53 tūkst. sirgalių palaikomi Andrejaus Lemanio auklėtiniai šeštadienį JAV nacionalinę komandą po atkaklios kovos palaužė 98:94. Amerikiečiams tai buvo pirmasis pralaimėjimas per 12 metų, nutraukęs 78 pergalių oficialiose ir draugiškose rungtynėse seriją.

Šia istorine pergale Australijos rinktinė padavė rimtą paraišką būti laikoma viena pagrindinių kandidačių į pasaulio čempionato medalius, o ne iš pačių ryškiausių žvaigždžių sudarytai JAV rinktinei tai tapo dar vienu įspėjimu – šiemet galima likti ir be aukso.

JAV krepšinio mylėtojai saviškiais buvo itin nusivylę ir apmaudą liejo socialiniuose tinkluose. Kai kurie netgi juokavo, kad galbūt dar būtų nevėlu natūralizuoti bei į savo rinktinės gretas pasikviesti australų žvaigždes Andrew Bogutą ir Patty Millsą.

A. Bogutas rungtynėse prieš JAV pelnė 16 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, o P. Millsas surinko net 30 taškų. Įžaidėjas buvo nesustabdomas lemiamu metu – jis pelnė paskutinius 10 Australijos rinktinės taškų bei taip nulėmė jos pergalę.

P. Millsas tapo galvos skausmu JAV rinktinės vyriausiajam treneriui Greggui Popovichiui, kuriam šis 31-erių atakų organizatorius yra puikiai pažįstamas. Legendinis strategas jau septynerius metus muštruoja australą San Antonijaus „Spurs“ klube.

„Tai yra Patty. Džiaugiuosi turėdamas jį savo komandoje NBA, tačiau čia jis man kelia skausmą užpakalyje. Jis daug juda, jis įkirtinėja į baudos aikštelę, jis protingas, jis stiprus. Jis yra rakštis užpakalyje“, – apie P. Millsą kalbėjo G. Popovichius.

„Nors ir pralaimėjome, esu laimingas dėl Patty. Jis yra nuostabus žmogus. Daug geresnis žmogus už aikštės, nei aikštėje. Sakau nuoširdžiai – Patty yra nuostabus vaikinas. Jis rūpinasi kitais žmonėmis ir juos myli. Kai tokiam žmogui sekasi, rekia jaustis dėl to gerai“, – pridūrė JAV rinktinės vairininkas.

Pats P. Millsas pabrėžė, jog tai buvo tik draugiškos rungtynės, tačiau neslėpė džiaugsmo dėl 53 tūkst. sirgalių miniai Melburne įteiktos dovanos.

„Žinoma, tai tik draugiškos rungtynės, tačiau šios pergalės svarba yra milžiniška. Sulaukėme didelio palaikymo ir sugebėjome už jį atsidėkoti. Esame laimingi galėdami žaisti prieš tokius varžovus“, – sakė P. Millsas.

2014 metų NBA čempionas tikisi, kad ši istorinė pergalė tinkamai nuteiks rinktinę pasaulio čempionatui, kur grupės etape teks kovoti su Lietuva, Kanada ir Senegalu.

„Nuolat tobulėjame ir siekiame kaip tik įmanoma geriau pasiruošti pasaulio pirmenybėms. Mūsų tikslas yra laimėti medalius. Augame kaip komanda ir žingsnis po žingsnio einame teisinga linkme“, – kalbėjo Australijos rinktinės žvaigždė.

Australų galimybėmis pasaulio čempionate tiki ir G. Popovichius: „Varžovai mums davė puikią pamoką, kaip reikės žaisti pasaulio pirmenybėse. Australai puikiai vienas kitą pažįsta ir žaidžia puikiai abejose aikštelės pusėse. Jie nusipelnė laimėti. Iš šių rungtynių nemažai išmokome, o dabar judame į priekį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)