Australai draugiškose rungtynėse namuose Greggo Popovichiaus treniruojamus amerikiečius sensacingai palaužė 98:94 (23:26, 25:23, 30:27, 20:18).

Pasaulio čempionatui besiruošiantiems amerikiečiams tai yra pirmasis pralaimėjimas per pastaruosius 12 metų. Jis nutraukė net 78 iš eilės laimėtų oficialių ir draugiškų rungtynių seriją.

Ketvirtojo kėlinio viduryje JAV pirmavo 87:85, bet Joe Ingleso ir Patty Millso tritaškiai persvėrė rezultatą 91:87, o lemiamu metu įsisiautėjęs P. Millsas netrukus pataikė ir tris dvitaškius – 97:91.

Donovano Mitchello tritaškis sumažino amerikiečių atsilikimą per pusę (94:97), tačiau paskutinę minutę to paties D. Mitchello ir Harrisono Barneso tritaškiai skriejo pro šalį, o australų pergalę įtvirtino P. Millso baudos metimas.


Nugalėtojus į priekį vedęs ir paskutinius 10 jų taškų surinkęs P. Millsas iš viso per 33 minutes pelnė 30 taškų (6/12 dvit., 4/10 trit., 6/7 baud.) bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus. 16 taškų pridėjo Andrew Bogutas, 15 – J. Inglesas.

Kauno „Žalgirio“ naujokas Jockas Landale'as ant parketo praleido 17 minučių, per kurias pelnė 8 taškus (3/5 dvit. 0/1 trit., 2/2 baud.), sugriebė 7 atšokusus kamuolius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Pralaimėtojams 22 taškus surinko Kemba Walkeris.

Tai buvo antroji komandų draugiška akistata Melburno „Marvel“ stadione. Mačą stebėjo apie 53 tūkst. sirgalių.

Pirmoje mačo pusėje komandos žaidė taškas į tašką, bet po pertraukos amerikiečiai pradėjo bėgti į priekį bei įgijo dviženklę persvarą 68:58.

Vis dėlto šeimininkai nenuleido rankų: dar iki trečiojo kėlinio pabaigos jie persvėrė rezultatą savo naudai 78:76, o lemiamame ketvirtyje galutinai perėmė iniciatyvą ir iškovojo pergalę.

Pirmą kartą tame pačiame stadione komandos jėgas išbandė ketvirtadienį – tuomet JAV rinktinė šventė pergalę 102:86.


Šįkart amerikiečiams negalėjo padėti čiurną susižeidęs Kyle'as Kuzma.

Nors kontroliniame cikle pralaimėta pirmą kartą, šią vasarą JAV rinktinė nesėkmės kartėlį jau buvo patyrusi. Treniruočių pobūdžio mače ji 17:36 nusileido iš NBA plėtojimosi lygos žaidėjų sudarytai JAV rezervinei rinktinei.

Australai pasaulio čempionate žais vienoje grupėje su Lietuva, Kanada ir Senegalu, o JAV – su Turkija, Japonija ir Čekija.

Australija: Patty Millsas 30, Andrew Bogutas 16 (9 atk. kam.), Joe Inglesas 15, Aaronas Baynesas 13, Jockas Landale'as 8.

JAV: Kemba Walkeris 22, Harrisonas Barnesas 20, Donovanas Mitchellas 12, Derrickas White'as ir Jaylenas Brownas po 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)