Prie pratybų šiandien prisijungė ir antrasis uostamiesčio ekipos legionierius iš JAV – 32-ejų įžaidėjas Darrinas Dorsey, tuo metu 29-erių aukštaūgis Andre Williamsonas su naujaisiais komandos draugais dirba jau savaitę.

„Puiki grupė vyrukų, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ po pirmosios treniruotės sporto salėje įspūdžiai dalijosi A. Williamsonas. – Visi man yra tikrai malonūs ir draugiški. Treniruotėse – darbinė atmosfera, kurioje tvyro komandiškumo jausmas. Matau, kad visi pasirengę aukotis dėl bendro tikslo, nesiekdami asmeninės statistikos ar naudos. Tai nuteikia gerai.“

Lietuva tapo šeštąja A. Williamsono karjeros stotele Europoje. Profesionalo karjerą 204 cm ūgio centras pradėjo Belgijoje, o vėliau sekė žaidimas Suomijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje bei Šveicarijoje.

Aštuntas naudingiausias praėjusio FIBA Čempionų lygos sezono žaidėjas džiaugiasi persikėlimu į Klaipėdą.

„Apie „Neptūną“ išgirdau daugybę gerų dalykų. Žinojau, kad Lietuvoje krepšinis yra stiprus, o lyga yra konkurencinga. „Neptūnas“ turi gerą istoriją, reiklų trenerį, gerą sporto direktorių. Jie visi stipriai prisidėjo prie to, kad persikelčiau į Klaipėdą, o aš džiaugiuosi čia būdamas“, – sakė „Neptūno“ naujokas.

A. Williamsonas į „Neptūną“ persikėlė po solidaus sezono Fribūro „Olympic“ ekipoje. Į Šveicarijos vakaruose įsikūrusią komandą aukštaūgis sugrįžo po dvejų metų pertraukos bei vėl padėjo „Olympic“ triumfuoti tiek šalies pirmenybėse, tiek taurėje.

Tituluočiausia Šveicarijos krepšinio komanda esanti „Olympic“ įveikė FIBA Čempionų lygos atranką, o grupių etape per 14 mačų iškovojo 3 pergales. „Žaidėme Čempionų lygoje, nors mažai buvo tikinčių, kad galime ten būti. Atlikome gerą darbą, o karjeros etapas Fribūre man yra įsimintiniausias“, – prisiminimais dalijosi vidurio puolėjas.

Čempionų lygoje A. Williamsonas buvo sunkiai sustabdomas – per 29 minutes amerikietis vidutiniškai rinko po 13 taškų, po 7,3 atkovoto kamuolio (8 vieta pirmenybėse), po 2,2 rezultatyvaus perdavimo bei po 16,6 naudingumo balo (8 vieta pirmenybėse).

„Manau, kad aikštelėje esu darbininkas, – sirgaliams prisistatė „Neptūno“ naujokas. – Mėgstu žaisti kietą ir fizine jėga paremtą krepšinį, taip išnaudodamas savo pranašumus. Esu komandinis žaidėjas ir dalinuosi kamuoliu, bet stengiuosi pelnyti ir taškus.

Aš sunkiai dirbsiu dėl komandos. Jei peržvelgtumėte mano karjerą, tai aš nesu tas, kuris kiekvieną vakarą vaikosi 20 pelnytų taškų ribos. Žaisiu savo žaidimą ir tepadeda mums Dievas, kad turėtume gerą sezoną.“

Klaipėdos ekipa pastaruosius du sezonus iškovojo „Betsafe–LKL“ čempionato bronzą bei jau septynerius metus paeiliui patenka tarp keturių stipriausių šalies komandų. Čempionų lygoje klaipėdiečiai visus tris kartus krito aštuntfinalio etape.

„Noriu bent pakartoti praėjusio sezono komandos rezultatus, nes nesinorėtų ekipą palikti blogesnėje situacijoje, nei atradau atvykdamas į Klaipėdą, – sezono tikslus įvardijo A. Williamsonas. – Norėčiau, kad gerai žaistume tiek Čempionų lygoje, tiek Lietuvoje. Neturiu didelių asmeninių ambicijų, svarbiausia yra komandinis rezultatas.

Žinoma, aš noriu ir tikiuosi žaisti gerai, bet gero žaidimo neapibrėžia tik statistika. Mūsų laukia daug rungtynių, tad progų pasirodyti bus. Turime išlikti sveiki ir alkani. Norėčiau pasiekti Čempionų lygos atkrintamąsias bei iškovoti medalius Lietuvoje.

Žinau, kad iškovoti pirmąją vietą čia yra labai sudėtinga, nes dominuoja „Žalgiris“. Noriu bent pakartoti pernykštės komandos sėkmę.“

Baltijos jūrą pro savo namų langus dabar matantis A. Williamsonas džiaugiasi gyvenimu Klaipėdoje bei nekantrauja pradėti naująjį karjeros etapą, kuris startuos jau už mėnesio – rugsėjo 21-ąją dieną namuose prieš Utenos „Juventus“.

„Apie Klaipėdą pasidomėjau prieš pasirašydamas kontraktą. Žinau, kad tai trečias didžiausias miestas Lietuvoje. Man jau patinka čia būti, patinka matyti jūrą pro savo namų langus. Lietuviai yra labai draugiški ir pagarbūs. Viskas yra gerai“, – sakė uostamiesčio ekipos vidurio puolėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)