Pirmoje dvikovoje islandai namie šveicarus buvo įveikę 83:82.

Šveicarai iškovojo antrąją pergalę ir pagal geresnį įmestų, praleistų taškų skirtumą trijų komandų grupės turnyre iškovojo pirmą vietą bei pelnė kelialapį į „Eurobasket 2021“ atranką.

Šveicarų gretose solidžiai prie pergalės prisidėjo Clintas Capela, per 33 min. Hjustono „Rockets“ aukštaūgis pelnė 18 taškų ir atkovojo net 15 kamuolių, bet suklydo 4 kartus.

Nugalėtojų gretose 29 taškus pelnė Roberto Kovač, 21 tašką pridėjo Jonathanas Kazadi.

Į Europos čempionato atranką pateko 4 pergales F grupėje iškovoję rumunai, kvalifikaciniame turnyre G grupėje nesuklupo ir Didžioji Britanija (4/0).

Jau skelbėme, kad lietuvių varžovais atrankoje bus danai, kurie papildomame atrankos turnyre lemiamose rungtynėse sekmadienį danai 69:66 palaužė Baltarusijos krepšininkus ir pasiekė trečią pergalę iš trijų galimų. Danai Europos čempionato atrankos C grupėje varžysis su lietuviais, belgais, ir čekais.

Europos čempionato atranka startuos kitų metų vasarį.

2021 m. Europos krepšinio čempionato atrankos grupės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)