Latvijos 16-mečiai pirmavo tik mačo pradžioje, bet įpusėjus pirmam kėliniui aikštėje jau dominavo Rolando Rakučio auklėtiniai.

Dar iki pertraukos jie susikrovė 25 taškų persvarą, o 35-ą min. jau triuškino oponentus 64:32. Per likusį laiką latviai sugebėjo tik minimaliai sušvelninti nepadorų skirtumą.

Nugalėtojų gretose pasižymėjo visi 12 krepšininkų, o naudingiausias buvo baltarusių kilmės vidurio puolėjas Olegas Kojenetsas, kurio sąskaitoje – 17 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai.

Lietuvos komanda žvėriška persvara laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 59:33.

Lietuva: Olegas Kojenetsas 17 (6 atk. kam.), Gytis Valickas 14, Tautvydas Baltrušaitis ir Emilis Butkus (8 atk. kam.) - po 13, Liutauras Lelevičius 9.

Latvija: Fredis Paulis Bagatskis ir Rihardas Teirumniekas - po 15, Valteris Briedis 10.

Toliau lietuviai varžysis dėl 9-12 pozicijų. Penktadienį, nuo 19.45 val. Lietuvos laiku, jų varžovais bus Izraelio krepšininkai.

Primename, kad lietuvių viltis pakovoti dėl apdovanojimų aštuntfinalyje užgesino Graikijos bendraamžiai, laimėję 67:56. Grupės varžybose Rolando Rakučio auklėtiniai įveikė estus ir slovėnus, o turkams pralaimėjo po pratęsimo.

Latviai aštuntfinalyje suklupo prieš pirmenybių šeimininkus (62:82).

Šią vasarą tuščiomis iš įvairių amžiaus grupių turnyrų grįžo ir visos kitos Lietuvos jaunimo rinktinės.

Vis dėlto 16-mečių galutinė pozicija bus prasčiausia. 20-mečiai Europos čempionate buvo penkti, 19-mečiai planetos pirmenybėse užėmė ketvirtą vietą, 18-mečiai žemyne liko septinti, o 15-mečiai Europos jaunimo olimpiniame festivalyje tenkinosi penkta pozicija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)