Po dviejų kėlinių lietuviai pirmavo 27:25, tačiau trečiajame įkrito į duobę ir jį pralaimėjo 13:23. Ilgą laiką itin netaikliai iš toli atakavę lietuviai prieš paskutines 10 min. turėjo 10 taškų deficitą (40:50), kurio panaikinti nebeįstengė.

13 taškų lietuviams pelnė ir 12 kamuolių atkovojo Tautvydas Baltrušaitis, 11 taškų surinko Radvilas Kneižys, 10 – Emilis Butkus.

Mačą mūsiškiai baigė pataikę 5/28 trit. (17,8 proc.), tačiau ketvirtam kėliniui įpusėjus Lietuvos ekipos sąskaitoje buvo tik 1 iš 17 taiklių tolimų metimų.

Rankos drebėjo ir metant baudas – 11/19.

Nors lietuviai 55-48 laimėjo kovą po lenta, koją ir vėl kišo dažnos klaidos. Mūsiškiai prarado 15, graikai – 10 kamuolių.

Nugalėtojams 20 taškų pelnė Lefteris Mantzoukas.

Čempionatas lietuviams dar nesibaigia, tačiau dabar teliks kovoti tik dėl 9-16 vietų ir stengtis neiškristi iš elitinio diviziono. Kitas rungtynes lietuviai žais su Italijos – Latvijos aštuntfinalio poros pralaimėtojais.

Apskritai Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinės šią vasarą liko be jokių savo amžiaus grupių čempionatų apdovanojimų, o šešiolikmečių rinktinė apskritai tapo pirmąja, neįveikusia aštuntfinalio etapo barjero.

***

Primename, kad čempionato pirmajame etape lietuviai iškovojo 2 pergales iš 3 galimų ir C grupėje užėmė antrąją vietą.

Lietuviai įveikė estus ir slovėnus, o turkams pralaimėjo po pratęsimo.

Graikijos jaunučiai D grupėje finišavo treti, iškovoję vieną pergalę. Lietuvių aštuntfinalio varžovai įveikė bosnius, o prancūzams ir serbams nusileido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)