Udinės mieste vykstančiame čempionate naujojo Ukrainos rinktinės vyriausiojo trenerio sūnus Fredas Bagatskis yra antras rezultatyviausias Latvijos jaunučių rinktinės žaidėjas. 15-metis gynėjas per rungtynes vidutiniškai renka po 9 taškus ir po 2 atkovotus kamuolius.

„Valencia“ krepšinio akademijoje tobulėjantį sūnų A. Bagatskis čempionato Udinėje metu palaiko iš tribūnų ir teigia, jog stebėti jo žaidimą nėra lengva.

„Tėvui treneriui stebėti savo sūnaus žaidimą yra labai sudėtinga. Sunkiau nei treniruoti komandą, žaidžiančią svečiuose prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ ar 22 tūkst. sirgalių palaikomą Prancūzijos rinktinę.

Ainars Bagatskis

Stebėti savo vaiko progresą yra ypatinga. Manau, jog gyvenime man labai pasisekė. Pats treniravau Latvijos nacionalinę komandą aštuonerius metus, o dabar didžiuojuosi savo sūnumi, nes jis vilki Latvijos rinktinės marškinėlius pats“, – FIBA tinklalapiui sakė A. Bagatskis.

F. Bagatskis toli gražu nėra vienintelis Udinėje spindintis garsaus krepšininko sūnus. Pavyzdžiui, rezultatyviausias čempionato krepšininkas Emanuelis Sharpas yra Tel Avivo „Maccabi“ legendos Derricko Sharpo sūnus.

Izraelio rinktinės garbę ginantis E. Sharpas per pirmuosius du čempionato mačus vidutiniškai rinko po 27 taškus.

15-metis gimė 2004-aisiais Izraelyje. Praėjus kiek mažiau nei mėnesiui nuo jo gimimo D. Sharpas pataikė istoriniu tapusį tritaškį į „Žalgirio“ krepšį, o vėliau tapo Eurolygos čempionu.

Nors Emanuelis gyvena JAV, jis didžiuojasi galėdamas vilkėti Izraelio nacionalinės komandos aprangą: „Čia žmonės mane labai palaiko. Čia jaučiuosi mylimas ir laimingas.“

Išskirtinio FIBA dėmesio dėl krepšininko tėvo sulaukė ir vienas Lietuvos jaunučių rinktinės lyderių Olegas Kojenetsas, čempionate vidutiniškai renkantis po 11 taškų ir po 7,5 atkovoto kamuolio.

Alehas Kojenetsas (viduryje)

O. Kojenetsko tėvas Alehas nuo 1996 iki 2009 metų gynė Baltarusijos rinktinės garbę. Aukštaūgis savo karjerą 2015 metais baigė žaisdamas Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipoje.

„Mano tėtis labai man padeda. Jis yra žmogus, įkvėpęs mane žaisti krepšinį. Kai buvau mažas, visada stebėdavau jo rungtynes. Tėtis yra mano pirmasis treneris“, – sakė O. Kojenetsas.

Europos jaunučių čempionate rungtyniauja ir Kroatijos legendos Dino Radja sūnus Roko, ilgamečio Estijos rinktinės žaidėjo Alvaro Kuusma sūnus Kasparas, o taip pat – Krasnodaro „Lokomotiv“ prezidento Andrejaus Vediščevo sūnus Michailas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)