Lietuvaitės startavo pozityviai ir jau po trijų minučių žaidimo buvo pabėgusios į priekį 7:1. Nors varžovės vėliau ir sugebėjo priartėti, tačiau mūsiškės po pirmųjų dešimties minučių išlaikė persvarą savo rankose (13:10).

Antrajame kėlinyje abi komandos įsivažiavo sunkiai, tačiau tada lietuves į priekį patraukė aštuonis taškus paeiliui pelniusi Klaudija Serkevičiūtė. Daugiausia jos dėka mūsiškės pabėgo dviženkliu pranašumu (21:10), o į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudamos 27:14.

Trečiajame kėlinyje mūsiškės įsivažiavo sunkiai, o varžovės tuo naudojosi ir mažino skirtumą. Nors baltarusėms ir pavyko kiek priartėti, tačiau lietuvaitės ir toliau liko priekyje – 35:27.

Paskutinio ketvirčio metu lietuvės vėl gana anksti atitrūko ir jų persvara buvo pasiekusi ir 20 taškų ribą (50:30). Baltarusės paskutinėmis minutėmis kiek sumažino deficitą, tačiau visiškai jo panaikinti nebesugebėjo.

Paskutines grupės rungtynes lietuvaitės sužais pirmadienį, kai susitiks su Vengrijos ekipa (21.15). Į atkrintamąsias varžybas pateks visos keturios komandos, o aukštesnė grupėje užimta vieta kitame etape leistų tikėtis sąlyginai silpnesnių varžovių.

Lietuva U20: Klaudija Serkevičiūtė 16, Enrika Matiukaitė 14, Gabija Šegždaitė 9, Livija Sakevičiūtė (10 atk. kam.) ir Dalia Donskichytė po 6 taškus.

Baltarusija U20: Tatjana Michnevič 12, Marija Kryžanovskaja 9, Aleksandra Šaučenka ir Arina Masko (8 atk. kam.) po 6 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)