Eurohoops.net žurnalistas Dimitris Minaretzis pateikia 7-ių žaidėjų sąrašą, kurie iš NBA pasuko Eurolygos pusėn.

Jimmer Fredette, Atėnų „Panathinaikos“

NBA tiesiog jam netinka. Universitete jis buvo nuostabus snaiperis, Kinijoje išdarinėjo stebuklus, bet NBA tiesiog nerado sau tinkamos vietos.

Gerą progą išnaudojo „Panathinaikos“ ir įsigijo vieną svarbiausių savo legionierių.

Paskutiniame sezone Fredette „Suns“ gretose sužaidė tik 6-iose rungtynėse, vidutiniškai per jas pelnydamas po 3,7 taško. Per savo karjerą jo sąskaitoje – 241 NBA mačas, juose žaidėjas pelnydavo po 6 taškus.

Wesley Johnsonas, Atėnų „Panathinaikos“

„Panathinaikos“ neapsiribojo tik J. Fredette. Atėnų klubui pavyko suvilioti ir Wesley Johnsoną. Būdamas 32-ejų krepšininkas pirmą kartą žais Eurolygoje.

W. Johnsonas 4-uoju numeriu buvo pašauktas 2010-ųjų NBA naujokų biržoje, o tai reiškia, kad jis tampa antruoju krepšininku po Dominique Wilkinso, taip aukštai pašauktu NBA ir persikėlusiu į Graikiją. „Žalieji“ savo sudėtį papildė atletišku krepšininku, kuris yra pavojingas po abejais krepšiais.

Praėjusiame sezone W. Johnsonas sužaidė 38-erias rungtynes dėvėdamas „Pelicans“ ir „Wizards“ marškinėlius, vidutiniškai per mačą krepšininkas pelnydavo po 3,4 taško.

Jo karjeros vidurkis NBA – 7 taškai per 609 rungtynes (iš jų 334 starto penkete). Iš viso NBA lygoje J. Wilkinsas rungtyniavo 9 sezonus.

Kosta Koufos, Maskvos CSKA

Po 11-os NBA sezonų 30-metis nusprendė – laikas pirmąkart karjeroje jėgas išmėginti Eurolygoje.

Graikijos rinktinės krepšininkas nusprendė priimti Dimitrios Itoudžio kvietimą ir papildyti Eurolygos čempionų gretas. Centro puolėjas už Atlanto rungtyniavo nuo 2008-ųjų, jį tais metais 23-iuoju numeriu naujokų biržoje pakvietė Jutos „Jazz“.

Paskutiniame sezone Koufos sužaidė 42 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 3,7 taško ir atkovodavo po 4,2 kamuolio. Iš viso NBA lygoje sužaidė 686 mačus, per kuriuos rinkdavo po 5,7 pelnomo taško ir atkovodavo po 5 kamuolius.

Nikola Mirotičius, „Barcelona“

Neeilinis atvejis. Anot „Barcelonos“ stratego, juodkalnietis turėjo dviejų NBA klubų pasiūlymus.

„Žinau, kad Čikagos „Bulls“ jam pateikė 45 milijonų vertės sutartį. Paprastai kai tokio kalibro žaidėjas grįžta į Europą nepaisydamas tokių vilionių, visi susimąsto, kad čia jis atvyko tik dėl pinigų. N. Mirotičius sudarė jo meistriškumą atitinkantį kontraktą, bet žiniasklaidoje skelbtos sumos tėra gandai.

Vaikinas orientuotas į Europą, jis su šeima nusipirko namą Barselonoje“, – apie būsimą auklėtinį televizijai kalbėjo S. Pešičius.

Praėjusiame sezone aukštaūgis NBA vidutiniškai pelnydavo po 15,2 taško, atkovodavo po 7,4 kamuolio ir atlikdavo po 1,2 rezultatyvaus perdavimo, o ant parketo praleisdavo po 27 min.

Krepšininkas nuo 2014-ųjų atstovavo Čikagos „Bulls“, Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipoms, šiemet sezoną užbaigė Milvokio „Bucks“ klube.

Alexas Abrinesas, „Barcelona“

Į Eurolygos viršūnę nusitaikiusi „SuperBarca“, kaip ją jau praminė katalonai, iš NBA lygos susigrąžino snaiperį Alexą Abrinesą.

2012-2016 m. Barselonoje jau žaidęs A. Abrinesas vėliau persikėlė į NBA, kur tapo Oklahomos „Thunder“ nariu. Visgi Europoje žibėjęs talentas (2016 m. buvo išrinktas Eurolygos „Kylančia žvaigžde“), galintis rungtyniauti ir atakuojančio gynėjo, ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose, už Atlanto nepritapo.

25-erių metų 198 cm ūgio žaidėjas kentėjo nuo traumų, prisipažino, kad buvo kamuojamas ir depresijos, todėl nusprendė sugrįžti į klubą, kuriame žaidė geriausią savo krepšinį.

Praėjusį sezoną vos 31 rungtynes NBA lygoje sužaidęs ir tik po 5,3 taško rinkęs A. Abrinesas vėl taps „Barcelonos“ klubo nariu, su kuriuo pasirašė dvejų metų trukmės sutartį su galimybe ją dar metams pratęsti.

Shelvinas Mackas, Milano „Armani Olimpia“

Jis niekada nebuvo kertinis komandos krepšininkas NBA lygoje, tačiau jis buvo patikimas ir vertinamas atsarginis žaidėjas atakuojančio gynėjo pozicijoje. Jo „dizainerių“ klube panorėjo strategas Ettore Messina, kuriam pavyko įkalbinti krepšininką ir persikelti į Eurolygą.

„Armani Olimpia“ jam paruošė vietą – atsikratė ypač individualų krepšinį mėgstančio Mike’o Jameso.

Shelvinas Mackas stipriausioje pasaulio lygoje praleido 8 sezonus, paskutiniame sužaidė 53 mačus vilkėdamas „Grizzlies“ marškinėlius ir ketverias rungtynes atstovavo Šarlotės „Hornets“ ekipai (sezono vidurkiai – 7,9 taško ir 3,4 rez. perd.).

Gregas Monroe, Miuncheno „Bayern“

Solidų biudžetą turinti Miuncheno „Bayern“ geba nustebinti ir turi savų kozirių viliojant krepšininkus iš NBA.

Bavarams prieš metus pavyko pasikviesti Derricką Williamsą, o dabar įsigijo 29-erių metų 211 cm ūgio puolėją Gregą Monroe.

Šiam Eurolyga bus pirma patirtis Senajame žemyne. Sėkmingiausiais karjeroje 2010-2015 metais Detroito „Pistons“ gretose G. Monroe vidutiniškai žaisdavo po 34 minutes ir pelnydavo po 16,5 taško.

Bet skirtingai nei N. Mirotičius, šio vidurio puolėjo žaidimo kreivė pastaraisiais sezonais ėmė smukti žemyn, štai praėjusį sezoną atstovaudamas trims klubams („Raptors“, „Celtics“, „76ers“) NBA G. Monroe pelnė jau tik po 5,1 taško bei atkovojo 3,8 kamuolio.

Jo karjeros vidurkiai per 632 mačus (iš jų 417 starto penkete) – 13,2 taško, 8,3 atkovoto kamuolio per 27,7 min. žaidimo laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)