Pranešama, kad diskusija tarp CSKA klubo ir šį sezoną su Toronto „Raptors“ NBA čempionu tapusio 191 cm ūgio gynėjo nutrūko – taivaniečių kilmės amerikietis atmetė Eurolygos laimėtojų pasiūlymą.

Priežastis – krepšininko nenoras keltis į Europą, kur, bent jau kol kas, jam rungtyniauti nėra įdomu.

Kol kas J. Linas laukia pasiūlymų iš NBA. Jeigu jų nebus, gali būti, kad karjerą krepšininkas tęs Kinijoje.

Galima prisiminti, kad paskutiniu metu Taivane viešintis J. Linas prieš keletą dienų išliejo savo širdį savo gerbėjams Azijoje.

Praėjusį sezoną beveik 14 mln. JAV dolerių uždirbęs krepšininkas surengė spaudos konferencija, kurios metu vos spėjo valytis upeliais tekančias ašaras.

J. Linas papasakojo, kaip sunkiai jam pastaruoju metu sekasi NBA lygoje, kurioje visi baigia nuo jo nusisukti.

„Man niekada nerūpėjo pinigai ar žinomumas, tik norėjau būti tokiu geru krepšininku, kokiu tik galiu būti. Praėjusią vasarą sužinojau, kad esu išmainytas į blogiausią Rytų konferencijos klubą Atlantos „Hawks“. Buvo sunku tai priimti.

Visgi aš sulaukiau šanso iš Toronto komandos ir labai juo apsidžiaugiau, nes aš to ir laukiau, nuo pat „Linsanity“ pradžios. Bet „Raptors“ gretose krepšį atakavau taip blogai, kaip nesu per visą savo karjerą – pramečiau gal 17 tritaškių iš eilės. O kai atėjo atkrintamosios, nebegavau žaisti. Tačiau mes laimėjome NBA čempionų žiedus ir atrodė, kas viskas čia gerai – sugersiu dar vieną smūgį ir iš naujo atsistosiu ant kojų.

Tuomet prasidėjo laisvųjų agentų rinka... Gyvenimas yra toks sunkus ir kiekvieni metai yra vis sudėtingesni. Atrodo, jau pasiekiau dugną, bet ir toliau smingu gilyn. NBA komandos baigia nuo manęs nusisukti. Jeigu tu tik leisi savimi suabejoti, taip ir nutiks“, – tikino J. Linas.

„Turiu dirbtinai šypsotis, nors nesijaučiu nusipelnęs NBA žiedo, taip pat kalbėti apie savo ateitį, nors net nežinau, ar dar noriu tokią turėti krepšinyje. Tai mane gniuždo. Kai patekau į NBA, buvau jaunas ir veržlus vaikinukas, tikėjęs, kad užkariaus pasaulį, o dabar aš toks, kad mąstau tik apie pasitraukimą.

Jei kada turėsiu sūnų, nelinkėčiau jam atsidurti NBA, nes ten privalai iškęsti tai, kad visi žino apie tavo nesėkmes. Kam visa tai?“, – nuščiuvusiai publikai dėstė jis.


Per savo karjerą NBA J. Linas žaidė Niujorko, Hjustono, Los Andželo „Lakers“, Šarlotės, Bruklino ir Atlanto ekipose, kol paskutine jo stotele praėjusį sezoną tapo Torontas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)