Pirmadienio vakarą paskutinėse B grupės rungtynėse lietuviai 76:58 (8:12, 14:17, 27:15, 27:14) nugalėjo iki tol abu susitikimus laimėjusius ir pirmą vietą iš anksto užsitikrinusius Juodkalnijos krepšininkus.

Nepaisant pergalės, lietuviai grupėje užėmė paskutinę, ketvirtą vietą.

Susitikime su Juodkalnija rezultatyviausias lietuvių gretose buvo Augustas Marčiulionis.

Lietuvos krepšinio legendos Šarūno Marčiulionio sūnus vos per 14 min. pelnė 14 taškų (6/7 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 16 naudingumo balų.

Po 10 taškų prie pergalės pridėjo Ąžuolas Tubelis (13 atk. kam.) ir Laurynas Vaištaras. Ado Šimonio sąskaitoje 9, Dovydo Rimkaus, Ernesto Naruševičiaus ir Adomo Sidarevičiaus – po 8 taškus.

Pralaimėjusiems 13 taškų surinko Džordžije Marinovičius, 11 – Balsa Živanovičius.

Pirmoje rungtynių pusėje strigusiems lietuviams sustyguoti savo žaidimą pavyko po pertraukos. Vienas pozityviausių momentų – sukontroliuotas klaidų skaičius. Per pirmas dvejas rungtynes vidutiniškai po 19,5 kamuolio prarasdavę lietuviai šį sykį suklydo tik 11 sykių.

Antrą vietą grupėje užėmė Rusijos rinktinė, trečia liko Italija. Rusijos ir Italijos tarpusavio rungtynes pirmadienį 63:56 laimėjo mūsų kaimynai.

Grupėje Lietuvos rinktinės užima ketvirta vieta reiškia, kad aštuntfinalyje lietuviai žais su geriausia A grupės komanda, kuria tapo Serbijos rinktinė.

Rungtynėse dėl pirmos vietos grupėje serbai 76:67 nugalėjo Turkijos bendraamžius ir grupėje finišavo su 2 pergalėmis iš 3 galimų.

Iš viso čempionate varžosi 16 komandų, suskirstytų į 4 grupes po 4. Į atkrintamąsias varžybas patenka visos turnyro ekipos.

Aštuntfinalio rungtynės vyks trečiadienį.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)