Susitikimo pradžioje kaip reikiant užsivedę lietuviai iškart šovė į priekį 17:3 ir atrodė, kad turi visišką kontrolę savo rankose, tačiau netrukus viskas kardinaliai pasikeitė: mūsiškiai krito į itin gilią duobę, pralaimėjo atkarpą net 4:26 ir antro kėlinio viduryje jau atsiliko nuo varžovų – 21:29. Į didžiąją pertrauką pakilesnės nuotaikos taip pat išėjo italai – 29:36.

Trečiame ketvirtyje jie ir toliau nemažino savo apsukų bei padidino savo persvarą jau iki 14 taškų – 40:54. Šio deficito Lietuvos vaikinams panaikinti nesisekė: įpusėjus lemiamam kėliniui – 51:62. Tuomet ilgiau nei 4 minutes niekas negalėjo sukrapštyti nė taško, o likusio laiko lietuviams išsigelbėti nebeužteko – 58:64.

Ąžuolas Tubelis pelnė 15 (5/6 dvitaškiai, 1/4 tritaškis, 2/5 baudos), Lukas Kreišmontas 11, Ernestas Naruševičius 10, Dovydas Rimkus 8 taškus.

Aikštę minusinis paliko Augustas Marčiulionis, per 17 min. neįmetęs nė taško (0/5 metimai iš žaidimo, 2 rezultatyvūs perdavimai, 5 klaidos) ir surinkęs minus 4 naudingumo balus.

Apskritai lietuvių puolimas atrodė itin skurdžiai: visa komanda tepataikė 3 tritaškius iš 25 bandymų (vos 12 proc.), o baudas metė viso labo 44 proc. taiklumu – realizavo tik 7 iš 16.

Primename, kad abi komandos turnyrą pradėjo nesėkmingai: lietuviai be rimtesnių argumentų 60:74 nusileido Rusijos atstovams, o net 29 tritaškius pro šalį paleidę italai – 54:62 Juodkalnijai.

Antrą skaudų pralaimėjimą iš eilės patyrusiems Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniams iškilo reali grėsmė B grupėje likti paskutiniems, ketvirtiems.

Tiesa, nepaisant to, Lietuva tikrai žais aštuntfinalyje, kur susikaus su viena iš A grupės komandų – Turkija, Serbija, Didžiąja Britanija arba Vokietija.

Lietuvių pirmame etape dar laukia mūšis su Juodkalnijos bendraamžiais. Jo pradžia – pirmadienį 16 val. 45 min.

Antradienis turnyre – poilsio diena, o trečiadienį startuos atkrintamosios.

Mūsų rinktinei LKF Vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1-8 vietas.

Pasaulio jaunių vaikinų čempionatas tęsis iki rugpjūčio 4 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)