G. Masiulis praėjusį sezoną buvo vienas „Neptūno“ lyderių – nė vienerių rungtynių nepraleidęs 21 metų 207 cm ūgio krepšininkas LKL pirmenybėse per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 11,2 taško, atkovodavo po 5,4 kamuolio bei rinkdavo po 14 naudingumo balų.

Ypatingai solidžiai aukštaūgis rungtyniavo sezono pabaigoje. LKL atkrintamosiose varžybose jo pelnomų taškų vidurkis šoktelėjo iki 15,3 taško per rungtynes, o bronzinio finalo serijoje jis surengė ir istorinį pasirodymą.

Puolėjas per 27 minutes į Panevėžio „Lietkabelio“ krepšį įmetė 33 taškus, atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo 11 pražangų, surinko 46 naudingumo balus ir taip pagerino Gintarui Einikiui priklausiusį atkrintamųjų varžybų rekordą (45 n.b.).

„Klaipėdoje praleisti metai buvo fantastiški. Visi mano turėti lūkesčiai išsipildė. Džiaugiausi pasitikėjimu ir labai stengiausi. Buvo gerų momentų, buvo ir blogesnių, bet visada stengiausi nenuleisti rankų, o sezono pabaigoje tai davė savo vaisių“, – Krepšinis.lt sakė G. Masiulis.

Nors sezono eigoje nepavyko išvengti duobelių, o statistika FIBA Čempionų lygoje buvo beveik dvigubai kuklesnė nei LKL (vid. 6,8 tšk., 3,1 atk. kam. ir 5,3 naud. bal.), Klaipėdos ekipai pasitraukus iš šio turnyro G. Masiulis tiesiog sužvėrėjo bei netgi tapo LKL balandžio mėnesio MVP.

„Žalgirio“ gretose jaustą įtampą prisiminęs krepšininkas atskleidė, jog įsivažiuoti Klaipėdoje jam leido didesnė laisvė ir dėl jos atsiradęs didesnis pasitikėjimas savo jėgomis.

„Padėjo pasitikėjimas savimi. Pavyzdžiui, „Žalgiryje“ buvau įstatytas į aiškų žaidybinį planą ir tam tikrą sistemą, nebuvo progų imtis atsakomybės ar papiktnaudžiauti aikštelėje. „Neptūne“ atsirado laisvė ir pasitikėjimas savimi, po kelių geresnių rungtynių pradėjo sektis itin gerai“, – teigė G. Masiulis.

„Neptūne“ atsiskleidęs krepšininkas blaškytis nenorėjo. Po sezono susėdęs pokalbiui su „Žalgirio“ vadovybe, aukštaūgis nusprendė, jog jam geriausia būtų rungtyniauti Klaipėdoje toliau. Kauniečiai sutiko savo talentą išnuomoti dar kartą.

„Dėl mano ateities beveik viskas yra nuspręsta. Turėčiau likti Klaipėdoje ir nuomos pagrindais „Neptūne“ praleisti dar vieną sezoną. Beliko sudėti tik parašus. Nebuvo priežasties kažko keisti, jeigu viskas yra gerai“, – sakė G. Masiulis, pridūręs, jog jau susipažino su naujojo „Neptūno“ stratego Tomo Rinkevičiaus vizija.

„Teko kalbėti su treneriu. Pats ateinantį sezoną turėsiu daug didesnę atsakomybę, turėsiu su tuo susitaikyti. Treneris nori daugiau remtis vietiniais lietuviais ir jaunais žaidėjais. Man tai patinka. Pats noriu būti naudingas komandai ir gauti daug žaidybinio laiko“, – kalbėjo 2017 metų LKL čempionas.

2015 metais bronzą, o 2016 metais sidabrą su Lietuvos jaunių rinktinėmis iškovojęs kaunietis pasibaigus sezonui sulaukė ypatingo įvertinimo – jis buvo įtrauktas į pasaulio čempionatui Kinijoje besiruošiančios Lietuvos vyrų rinktinės kandidatų sąrašą. Atletas rinktinės stovyklai ruošėsi itin rimtai.

„Po sezono šiek tiek pailsėjau ir jau pasiilgau komandinio krepšinio. Pasibaigus sezonui turėjau 10 laisvų dienų, o vėliau visą birželį dirbau ties fiziniu pasirengimu. Nuo liepos pradėjau treniruotis du kartus per dieną: ryte treniruoklių salėje, o vakare – krepšinio aikštelėje“, – sakė vienas iš aštuoniolikos rinktinės kandidatų.

Nors sezono viduryje G. Masiulis jau sulaukė Dainiaus Adomaičio pasitikėjimo bei apsivilko rinktinės rinktinės marškinėlius atrankos į pasaulio čempionatą mačuose, šįkart jausmas būti rinktinės stovykloje yra kiek kitoks – jaunasis aukštaūgis pirmą kartą gyvena ir treniruojasi su geriausiais šalies krepšininkais.

„Kvietimas į šią rinktinę yra didžiulis įvertinimas ir labai džiaugiuosi, kad mano darbas nenueina veltui, esu pastebėtas. Manau, kad kiekvieno lietuvio svajonė yra žaisti Lietuvos rinktinėje ir būti su geriausiais šalies krepšininkais. Tai tikrai yra neįtikėtinas jausmas.

Būti kartu su geriausiais Lietuvos krepšininkais, su jais gyventi ir treniruotis yra tikrai neįkainojama patirtis. Galiu pamatyti, kaip jie elgiasi. Tiesiog gyvenu ir mėgaujuosi tuo“, – sakė G. Masiulis.

Praėjusį sezoną beveik 37 proc. taiklumu iš toli atakavęs sunkusis krašto puolėjas sutinka, jog dėl Artūro Gudaičio traumos ir Antano Kavaliausko karjeros pabaigos kiek išretėjusi rinktinės priekinė linija suteikia jam šansą vykti į Kiniją. Sportininkas žino, kas siekiant dvyliktuko jam yra svarbiausia.

„Lietuvos rinktinėje vieniems iškritus tikrai atsiras kiti, kurie savo noru ir energija demonstruos, jog yra labai geri žaidėjai. Tai bandysiu daryti ir aš. Turiu stengtis įnešti kuo daugiau energijos į žaidimą. Reikia viską pradėti nuo gynybos ir nedaryti žioplų klaidų“, – teigė jauniausias rinktinės kandidatas.

G. Masiulis džiaugiasi, jog po trejų metų pertraukos į rinktinę sugrįžo „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. 35-erių veteranas jaunajam žalgiriečiui yra vienas iš dviejų krepšininkų, kurį jis stebi akyliausiai bei stengiasi išmokti daugiausiai.

„Autoritetų, į kuriuos lygiuočiausi visą laiką tikrai neturiu. Tiesiog yra tokie žmonės, iš kurių stengiuosi išmokti kažko naujo. Iš Pauliaus Jankūno galima pasiimti judesių, o iš Nicolo Melli – kojų sudėliojimo atliekant metimus. Į juos du pasižiūriu labiau ir stengiuosi, kažką iš jų pasiimti. Iš jų galima išmokti ir gynybos bei įvairaus gudravimo“, – atskleidė G. Masiulis.

Minėtasis N. Melli šią vasarą pakėlė sparnus į NBA bei sudarė sutartį su Naujojo Orleano „Pelicans“ klubu. Tuo metu G. Masiulis nusprendė vėl atsiimti savo paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje bei viltis praverti stipriausios pasaulio lygos duris atidėti kitiems metams.

„Galvoju, kad kitas sezonas man bus dar geresnis, todėl šansai NBA naujokų biržoje kitais metais bus geresni. NBA yra svajonė, tačiau pernelyg to nesureikšminu. Mano tikslas dabar yra įsitvirtinti ir kuo geriau žaisti Europoje, o toliau – žiūrėsime, kaip bus.

Dabar man reikia kaupti žaidimo patirtį, o visa kita ateis savaime. Turiu toliau dirbti, nenuleisti rankų ir tikėti savimi“, – atsisveikindamas pažymėjo G. Masiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)