CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas portalui „Izvestija“ paaiškino, kodėl taip yra.

„O pasakykite, ką mums įsigyti? Įvardykite sutarčių neturinčius krepšininkus, esančius pačiame savo jėgų žydėjime, arba tokius, kurių sutartys yra su konkrečia išpirkos suma ir galimybe išeiti ne į NBA, o į Eurolygos ekipą. Tokių kandidatų Europoje nėra. Todėl mes įsigijome NBA veteraną Kostą Koufosą, niekada nežaidusį šioje vandenyno pusėje.

Jei pernai žaidėjų rinka tarpsezonį buvo prasta, tai dabar jos apskritai nėra. Pavadinčiau ją veteraniška. Iš esmės klubai pasirašinėja sutartis su nusipelniusiais, pagyvenusiais žaidėjais, kurių pikas jau praėjęs. Taip pat reikia nepamiršti to, kad privalome laikytis Eurolygos finansinio garbingo žaidimo taisyklių ir negalime išleisti daugiau nei 65 procentų savo biudžeto žaidėjų atlyginimams, o po CSKA triumfo Vitorijoje daugelio mūsiškių vertė pakilo ir mes net teoriškai negalėjome išlaikyti absoliučiai visų, nes būtume viršiję visas reglamento nustatytas ribas“, – dėstė jis.

Andrejus pridūrė, kad tai jokiu būdu nereiškia, kad CSKA jau baigė savo komplektaciją ir nebesidairo naujų veidų. Anot jo, trenerių štabas ir vadybininkai ties selekcine kampanija šiuo metu dirba 24 valandas per parą.

A. Vatutinas atskleidė, kai krepšininkų algoms kitąmet CSKA skirs apie 26 milijonus eurų.

Jo manymu, artėja tas metas, kai Eurolyga taps uždara lyga ir jos klubai nebedalyvaus vietiniuose čempionatuose.

„Jau dabar pastebimas didžiulis žiūrovų susidomėjimo skirtumas tarp europinių ir vidinių mačų. Be to, sirgaliams lengviau palaikyti savo komandą, kai ji žaidžia viename turnyre.

O dabar Europos krepšinyje carauja tikras chaosas: Eurolyga, Europos taurė, Čempionų lyga, FIBA Europos taurė, nacionalinės lygos, kvalifikaciniai turnyrai su konfliktiška „langų“ sistema... Tai atbaido investicijas nuo krepšinio“, – įsitikinęs jis.

Primename, kad CSKA vasarą išsiskyrė su Nando De Colo, Cory Higginsu, Sergio Rodriguezu ir Othello Hunteriu, o įsigijo 26-erių metų vokietį Johannesą Voigtmanną, 30-metį graiką Kostą Koufosą ir 29-erių metų latvį Janį Strelnieką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)