1. Nikola Mirotičius – 5,4 mln. JAV dolerių per sezoną

Pelningų pasiūlymų NBA lygoje atsisakęs ispanas ateinantį sezoną be didesnės konkurencijos bus daugiausiai Europoje uždirbančiu krepšininku. Puolėjas su „Barcelona“ sudarė vieną pelningiausių visų laikų kontraktų Europoje. Aukštaūgis įsipareigojo žaisti Katalonijoje ketverius metus.

2. Aleksejus Švedas – 4 mln. JAV dolerių per sezoną

Nuo pat savo grįžimo namo iš NBA 2015-aisiais, snaiperis buvo daugiausiai Europoje uždirbantis krepšininkas. Rimo Kurtinaičio auklėtinis Maskvos srities „Chimki“ ekipoje pastaraisiais metais nuolat žiba rezultatyvumu ir išlieka viena didžiausių Europos krepšinio žvaigždžių.

3. Walteris Tavaresas – 3 mln. JAV dolerių per sezoną

Greitai Madrido „Real“ klube pritapęs vidurio puolėjas pasirašė naują, neįprastai ilgos trukmės penkerių metų kontraktą. Per penkerius metus milžinas uždirbs 15 mln. dolerių.

4. Nando De Colo – 2,6 mln. JAV dolerių per sezoną

Klubą pakeitęs ir iš Maskvos CSKA į Stambulo „Fenerbahče“ persikėlęs prancūzas išlaiko tokį patį atlyginimą kaip ir pastaraisiais metais. Turkijoje gynėjas rungtyniaus bent dvejus metus.

5. Nickas Calathesas – 2,55 mln. JAV dolerių

Atėnų „Panathinaikos“ žvaigždė per sezoną uždirbs visu milijonu dolerių daugiau nei garsusis Graikijos klubo naujokas Jimmeris Fredette. Šie gynėjai sudarys vieną labiausiai intriguojančių Eurolygos tandemų.

6. Janas Vesely – 2,43 mln. JAV dolerių per sezoną

Eurolygos reguliariojo sezono naudingiausias krepšininkas yra vienas iš trijų dešimtuke esančių aukštaūgių. Jo sutartis su Stambulo „Fenerbahče“ galios dar dvejus metus.

7. Sergio Rodriguezas – 2,2 mln. JAV dolerių per sezoną

Ispanas galėjo likti Maskvos CSKA gretose bei per sezoną uždirbti 2,5 mln. JAV dolerių, tačiau nusprendė galvoti apie ateitį. Nors per vieną sezoną uždirbs kiek mažiau, 33-ejų „Chacho“ su Milano „Armani Olimpia“ sudarė ilgalaikę trejų metų sutartį.

8. Sergio Llullas – 2,2 mln. JAV dolerių per sezoną

Ilgametis Madrido „Real“ lyderis yra vienas iš dviejų šio dešimtuko žaidėjų, niekada neišbandžiusių savęs NBA lygoje. Jei Kostas Sloukas dar svajoja apie stipriausią pasaulio krepšinio lygą, S. Llullui ten persikelti bus sunkiau, nes dabartinis jo kontraktas baigs galioti tik 2021-aisiais, kai jam bus 33-eji.

Alexas Abrinesas

9. Alexas Abrinesas – 2,2 mln. JAV dolerių per sezoną

Dėl motyvacijos stokos iš krepšinio pasitraukusi Ispanijos krepšinio žvaigždė karjerą gaivins „Barcelona“ klube, iš kurio ir pakėlė sparnus į NBA. Būdamas 25-erių, puolėjas yra jauniausias šio dešimtuko krepšininkas.

10. Kostas Sloukas – 2,03 mln. JAV dolerių per sezoną

29-erių įžaidėjas dar kartą atsisakė galimybės išvykti į NBA bei sudarė trečią savo kontraktą su Stambulo „Fenerbahče“. Graikas su turkais susitarė dėl trejų metų sutarties, tačiau po dviejų sezonų turės galimybę ją nutraukti.

11. Cory Higginsas („Barcelona“, 2 mln. JAV dolerių)

12. Kostas Koufos (CSKA, 1,9 mln. JAV dolerių)

13. Mike'as Jamesas („Armani Olimpia“, 1,8 mln. JAV dolerių)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)