Graikijos žurnalistas Nikos Varlas skelbia, kad Belgrado „Partizan“ treniruojantis italas pasiekė susitarimą su Latvijos krepšinio federacija, apie tai oficialiai turėtų būti paskelbta artimiausiu metu.

A. Trinchieri nukonkuravo posto taip pat siekusio Roberto Štelmaherio kandidatūrą.


Primename, kad Latvijos rinktinė atrankos į 2019-ųjų pasaulio čempionatą cikle patyrė fiasko ir liko be kelialapio į Kiniją.

Atrankos cikle, kuriame latviai vertėsi be ryškiausios savo žvaigždės Kristapo Porzingio ir, dažniausiai, be Eurolygoje rungtyniaujančių žaidėjų, kaimynų rinktinę treniravo Arnis Vecvagaras.

Jis šį postą perėmė iš Ainaro Bagatskio.

Kaip jau rašėme, 2021-ųjų Europos čempionatas vyks keturiose šalyse – Vokietijoje, Gruzijoje, Italijoje ir Čekijoje.

Atkrintamosios varžybos ir finalas vyks Vokietijoje.

Atranka į Europos pirmenybes prasidės žiemą.

A. Trinchieri 2014-2018 m. vadovavo Bambergo „Brose Baskets“ komandai, su ja tris kartus laimėjo Vokietijos pirmenybes. Nuo 2018-ųjų jis treniruoja Belgrado „Partizan“, su kuriuo turi sutartį ir kitam sezonui. Serbijos vicečempionai negavo vardinio kvietimo į Eurolygą, todėl žais Europos taurės turnyre.

2014-aisiais italas buvo išrinktas geriausiu Europos taurės turnyro treneriu.

2013-aisiais A. Trinchieri buvo paskirtas Graikijos rinktinės vyriausiuoju treneriu, bet gana mįslingomis aplinkybėmis išsiskyrė su graikų federacija, postą užleisdamas graikui Fotsiui Katsikariui, nors pats dar turėjo galiojančią sutartį. 2013 metų Europos čempionate graikai tenkinosi 11-a vieta.

A. Trinchieri taip pat yra dirbęs vyriausiuoju treneriu tokiuose klubuose kaip Kazanės UNIKS (Rusija) ar Kantu „Pallacanestro“ (Italija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)