48-erių metų graikui atiteko Aleksandro Gomelskio vardo trofėjus.

D. Itoudžio vadovaujama CSKA komanda tapo Eurolygos čempione, triumfavusi finalo ketverto varžybose Vitorijoje. Per sezoną Maskvos ekipa laimėjo 29 iš 36 žaistų turnyro rungtynių.

Pirmą sykį geriausiu Eurolygos strategu graikas buvo išrinktas 2016-aisiais, kai turnyre su CSKA triumfavo pirmą kartą.

Kam atiteks A. Gomelskio vardo trofėjus, balsuodami rinko visi 16 Eurolygos klubų trenerių. Tiesa, už save pačius balsuoti jie negalėjo.

„Labai dėkoju visiems kolegoms, balsavusiems už mane. Tai – svarbus apdovanojimas, juk pripažinimas atkeliauja iš tų, su kuriais pats kovojai visą sezoną. Iš tų, kurie stengiasi įveikti tavo komandą. Bet kuriuo atveju, to apdovanojimo nebūtų be viso klubo ir žaidėjų indėlio, manau, jo nusipelnėme visi kartu“, – teigė D. Itoudis, po sėkmingo sezono pratęsęs sutartį su CSKA klubu.

Antrą vietą rinkimuose užėmė iki turnyro finalo nužygiavusios Stambulo „Anadolu Efes“ ekipos vedlys Erginas Atamanas, trečiąją – Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Š. Jasikevičius antrus metus iš eilės su „Žalgiriu“ pateko į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

D. Itoudis tapo ketvirtuoju treneriu, geriausiojo titulu apdovanotu du arba daugiau kartų. Jis prisijungė prie tituluotos Željko Obradovičius, Ettore Messinos ir Pablo Laso kompanijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)